Večeras slab snijeg u dijelovima Istre, temperature će i dalje padati

I četvrtak je donio većinom oblačno i hladno vrijeme. Na dijelu Istre maksimalna dnevna temperatura cijeli dan nije prelazila ništicu, i to posebice na središnjem dijelu te na istoku. U Pazinu je primjerice maksimalna dnevna temperatura bila -1°C, dok je još hladnije bilo u Labinu s maksimalnih -3°C.

U Labinu je to već treći uzastopni dan sa maksimalnom dnevnom temperaturom zraka ispod 0°C! Slično je bilo i na postajama Vrh, Sveta Katarina, Žminj, Hum i Cere. Hladno je bilo i uz obalu, temperatura se jedva popela koji stupanj iznad nule. Još hladniji zrak počeo je u naše krajeve pritjecati navečer, kada su temperature značajno pale na cijelom području. Trenutno se kreću od -7 do -3°C, što je prilično nisko s obzirom na oblačno vrijeme te vjetar.

Krajem dana i u noći na petak slabe izvan proračunske oborine zahvatile su dio Istre, tako da je ponegdje zabilježeno i par pahuljica snijega, prije svega na Puljštini, Labinštini i Pazinštini. Bura je privremeno oslabila pa je omogućila dolazak slabih oborina i do Istre, i to baš onda kad se to najmanje očekivalo! Naime, prognostički modeli su upravo za noćas davali najveću vjerojatnost vedrine. Kako će bura jačati idućih sati, očekuje se prestanak snijega.

Petak donosi oblačno vrijeme, tek ponegdje uz pokoju sunčevu zraku. Temperature će čitav dan biti ispod ništice, a dojam hladnoće pojačavati će umjerena i jaka, prema kraju dana nerijetko i olujna bura! Krajem dana ponovno su moguće je moguć slab snijeg, prije svega na jugu i istoku poluotoka. Slab snijeg očekuje se i tijekom subote, ali će do stvaranja tanjeg snježnog pokrivača doći tek ponegdje. U subotu još hladnije.

istramet.com

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.