Večernji list: Pazinski kolegij među najboljim školama u Hrvatskoj po znanju učenika

Pazinski kolegijU trodevnom izdanju Večernjeg lista na četiri je stranice napisano o temi najboljih hrvatskih gimnazijalaca. Među najboljim školama se navode XV. zagrebačka gimnazija i III. splitska gimnazija koje imaju najviše najboljih učenika. O ostatku liste najboljih gimnazija mjesto zauzima i Pazinski kolegij – klasična gimnazija. Nakon još uvijek aktualnog članka iz “Arene”, ovo je sasvim nešto suprotno što ova škola itekako zavrjeđuje. Članak iz Večernjeg koji govori o najboljoj učenici iz matematike pazinskog kolegija pročitajte u nastavku.

Zadatke rješavam kao domaću zadaću

Dora Krsnik, učenica 2.A razreda Klasične gimnazije Pazinskog kolegija, nacionalni ispit iz matematike je rješila sa stopostotnim učinkom. Šesnaestogodišnjakinja iz Pazina da joj matematika leži otkrila je već u 4. razredu osnovne škole kada je i prvi put sudjelovala na natjecanju iz tog predmeta. – Zadatke iz matematike rješavam samo za vrijeme školskog sata ili pak kao domaću zadaću. Čim napišem domaći uradak, zatvorim bilježnicu i posvetim pažnju nekom drugom predmetu. Na satu matematike nikad mi nije dosadno. U slučaju da profesor objašnjava princip rješavanja dvaput, tada ja rješavam dodatne zadatke, izvan školskog programa. To mi je ujedno i priprema uz natjecanje – istaknula je Dora iz Pazina.

Ostale članke vezane uz temu možete pročitati u Večernjem listu.

Večernji.hr br.15835, 24., 25. i 26. prosinac 2007.

10 komentara na “Večernji list: Pazinski kolegij među najboljim školama u Hrvatskoj po znanju učenika”

 1. Anonimno napisao:

  Svaka čast Dori! klasičari, dokažite suprotno od onog što o vama neki pišu…

 2. Anonimno napisao:

  Pohvalno! Vidit ćemo da li će ovaj članak imat preko 1600 klikova kao onaj o egzorcizmu… Naravno (i nažalost) da neće!

 3. Anonimno napisao:

  mislim da ovaj tekst ni primjeren za iPazin.

  1. Ravenna napisao:

   zasto po tebi ovaj clanak ni primjeren za ipazin?!? Ni dovoljno skandalozan? Ako vec kritiziras bilo bi lijepo da objasnis i zasto.

   1. Anonimno napisao:

    o isuse marijo i sveti petre jesu li se ljudi poglupili u zadnje vrijeme ili ne shvaćaju ironiju?

    1. Anonimno napisao:

     zaboravio si josipa

     1. Anonimno napisao:

      tenks men, ju rok!

      ispravak:
      o isuse marijo josipe i sveti petre jesu li s……

  2. boo napisao:

   Trebali ste stavit Jasminu Šestan. Ona je teća na državnen iz matematike. Premašuje Doru.

 4. Anonimno napisao:

  odi se liječit

 5. svenvibor napisao:

  Mislim da je dokaz nekulture grada Pazina komentari kao šo su neki na ovoj stranici…Gdje je tu tolerancija? Gdje je tu kultura?…Umjesto da se u pozitivnim stvarima natjecemo i budemo ponosni što imamo gdje kvalitetne gimnazije u gradu Pazinu pokazuje se velika doza nesnošljivosti…to je jadno! Zar samo zato jer Kolegij je osnovan od strane Crkve? Upravo zahvaljujući utemeljitelju ondašnje Visoke teološke škole u Pazinu dr Boži Milanoviću Istra je dio današnje Hrvatske (u one vrijeme Jugoslavije)…Zar ne bi taj Kolegij trebao biti pokazatelj nas istrijana kao gostoljubivih ljudi, što i jesmo, ali ovkavi zlobni komentari su ispod svake kritike…Poznam ih dosta iz Kolegija, i svaka im čast…puno njihovih rezultata osobito u domskom dijelu nisu nikad ni spomenuti…Cijenim i školu Juraj Dobrila kvalitetne i kreativne profesore kako u gimnaziji tako i u strukovnoj školi…

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.