Veja nastupa na osmom etno festivalu Metno 2016. u Makarskoj

Makarski etno festival Metno 2016., koji je u posljednjih 8 godina uz Etnoambient Salonu postao jedan od ključnih dalmatinskih glazbenih etno manifestacija, u nedjelju (17. srpnja 2016.) na Glavici dovodi niz iznimnih izvođača.

Nastupit će Veja, skupina iz Pazina koja se bavi istraživanjem i izvođenjem istarske narodne tradicijske glazbe u modernim aranžmanima koristeći mih, gajde, kaval, violinu, harmoniku, gitaru, bas gitaru i cajon.
Stiže i Sopilka, ansambl ukrajinskog folklora iz Kanade, koji su svojim nastupim oduševljavali britansku kraljevsku obitelj, kao i mnoge druge na stalnim svjetskim turnejama.

Na Metnu 2016. nastupaju i domaćini – Vokalna skupina folklornog ansambla Tempet u suradnji s Điger Bendom koji izvode narodne napjeve u malo pomaknutim i osebujnijim aranžmanima, a za zvijezde večeri pozvani su Kultur Shock iz Seattlea, poznati po frenetičnoj mješavina etna, punka i metala kojom u posljednjih 20 godina postojanja ovog benda osvajaju publiku diljem svijeta.

Kultur shock predvodi Gino Jevđević iz Sarajeva poznat po hitovima koji je potpisivao kao Gino Banana u bivšoj državi, a odlaskom u SAD okupio je internacionalne suradnike i s njima snimio 9 albuma koje producirao Jack Endino, čovjek zaslužan za albume Nirvane, Soundgardena, pjevača Iron Maidena Bruce Dickinsona i mnogih drugih.

Uz veliki entuzijazam članova Tempeta ove godine priprema se osmi po redu festival, a dosadašnjih godina publika je svjedočila i uživala u nastupima i svjetski poznatih etno glazbenika.

Koncert počinje u 21.33 sati kod spomenika na Glavici, u blizini makarske rive, a cijena ulaznica je 30 kuna. Za vizualni dojam zaduženi su provjereni VJ Linx & VJ Boštjan Čadež.

radio.hrt.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.