Veja nominirana za prestižnu Glazbenu nagradu Porin

Veja_Promocija_2014_13Za svoj debitantski album “Dolina mlinova”, pazinska etno skupina Veja dobila je jučer vrijedno priznanje struke – nominaciju za najprestižniju hrvatsku glazbenu nagradu Porin, u kategoriji “Najbolji album folklorne i etno glazbe”. Veja je time postala i jedini samostalni izdavač koji je ove godine nominiran za Porina.

Uz Veju, u kategoriji se nalaze Lidija Bajuk trio s albumom Prelja, Folklorna družina Vuga s albumom Hrvatsko biserje 2, te Klapa Mela s albumom Imala sam babu, koji su svoju nominaciju izborili glasovima autora, glazbenika, producenata, glazbenih kritičara, relevantnih novinara i drugih stručnih osoba iz područja glazbe.

“Dolina mlinova” prvi je album etno skupine Veja, kojeg su sami izdali u svibnju 2014. godine, a na kojem se nalazi 10 skladbi. Osim dvije autorske, redom su to skladbe koje svoje korijene (tekst ili glazbu) vuku iz tradicijske glazbe istarskog poluotoka, izvedene na sasvim drukčiji način, koristeći instrumente poput cajona, harmonike, bas gitare, tambure i kavala.

Glazbeni producent albuma je Marijan Jelenić,  kojemu je ovo 8. nominacija za Porina od 2010. godine. Album je sniman u pulskom studiju Partyzan.

porin_2015

Na svečanoj ceremoniji u dvorani zagrebačkog kina Europa proglašene su nominacije za 22. izdanje Porina. U 31 kategoriji stručno tijelo izabralo je po tri favorita, osim za album i pjesmu godine gdje se biralo po pet izvođača ili skladbi. Pobjednici u svakoj kategoriji bit će poznati 06. ožujka na finalnoj dodjeli, a glazbena manifestacija održat će se u Splitu u Areni Spaladium. No prije toga Porinovi glasači morat će pristupiti drugom krugu glasanja gdje će između troje ili petero nominiranih morati izabrati jednog favorita. Drugi krug glasanja trajat će od 12. veljače do 19. veljače.

Ako još niste, Dolinu mlinova možete besplatno preuzeti i poslušati na Vejinim službenim stranicama: http://www.vejamusic.com/releases/.

iPazin.net

7 komentara na “Veja nominirana za prestižnu Glazbenu nagradu Porin”

 1. respect napisao:

  ULTRA MEGA BIG RESPECT! Zasluženo!

 2. suzij napisao:

  Scaka čast, momci, ponosimo se :)

 3. Mare napisao:

  Bravoooo !!!! :)

 4. i ja napisao:

  Ma bravo dečki još iz Istre, bravo!!!!

 5. drscevka napisao:

  Viva noštri/bravo mladići
  pozdrav sa dršćevke

 6. Mare napisao:

  bilo bi lijepo da ih se ove godine uzme u obzir kod dodjele gradskih godišnjih nagrada…

 7. najveca ulica u gradu napisao:

  bravo mladići! još jedan pozdrav iz dršćevke :D

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.