Veja oduševila na zatvaranju Labin Art Republike

Pazinski etno bend Veja koncertom na Špini zatvorio je ovogodišnju 16. po redu Labin Art Republiku. Veja je osnovana 2007. godine na inicijativu Gorana Farkaša koji je započeo s projektom istraživanja Istarske tradicijske glazbe i kroz Veju dao joj novi zvuk s modernijim aranžmanima koristeći pri tom tradicijske instrumente iz cijeloga svijeta. Istarski etno i sinoć je oduševio Labinsku publiku koja se okupila kod Špine. Veja je snagu, inspiraciju i motivaciju pronašla u životu svojih predaka i tu je energiju uspjela prenijeti na publiku.

– Ovo nam je bio prvi koncert uopće u Labinu, obišli smo sva sela u Istri, neka i po tri puta ali u Labinu do večeras nismo svirali. Izveli smo svoj standardni repertoar, istarske tradicijske pjesme i neke autorske stvari. Zadovoljni smo koncertom i reakcijom publike, bilo je lijepo. Ovoga ljeta svirali smo po Istri i nešto po Dalmaciji, u Sinju i Splitu. Do kraja ljeta idemo još u Knin i opet u Split a pripremamo i svoj drugi album. Ne znam kada će izaći ali sigurno ćemo ga snimiti ove godine, rekao nam je frontmen Veje Goran Farkaš koji u bendu svira mih i pjeva. Ostali članovi grupe su Saša Farkaš (gitara), Marko Pernić (harmonika), Ljuban Rajić (perkusije), Sebastijan Demark (bas) i Marijan Jelenić. Zadovoljna koncertom ali i cijelim ovogodišnjim programom Labin Art Republike bila je koordinatorica Loredana Ružić Modrušan.

– Počeli smo 30. lipnja a završili 30. kolovoza. U ta dva ljetna mjeseca imali smo preko 40 programa, koncerte, Labin Jazz festival, Spinu dox, otvorene ateljee labinskih umjetnika, noćne razglede grada, šetnje gradom povijesnih ličnosti, izložbe nadarenih mladih umjetnika u crkvici Sv. Stjepana, Klasično ljeto itd. I ove godine Labin Art Republika ispunila je očekivanja jer su naši programi bili izuzetno dobro posjećeni. Mi smo kao organizatori zadovoljni a nadam se da je bila i publika, rekla je Modrušan.

Za ovogodišnji program Labin Art Republike iz proračuna je osigurano 200 tisuća kuna a pomogli su i sponzori, Turistička zajednica i Valamar. Sav proračunski novac nije potrošen , nešto je ostalo i za Božićni program. (Branko BIOČIĆ)

glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.