Veja oduševila Pulu

Tradicionalni koncert “Flauta, sax & prijatelji” 14. je put održan u pulskom Domu hrvatskih branitelja. Program satkan od raznih glazbenih žanrova, stilova iz različitih epoha, na svekoliko oduševljenje publike bio je prava poslastica za glazbene sladokusce, koje je uvertirom pozdravio ansambl Fon Fone izvedbom “Over the rainbow”. Uslijedila je “Seikilov skolion”, antička skladba čiji je notni zapis jedna od najstarijih zapisanih paritura, a koju je za prigodu pulskih dana antike specijalno obradio profesor Branko Okmaca.

“Tu mare greca” Branka Radića također u izvedbi sastava Musigenae (Samanta Stell, Sonja Stojnić, Nataša Dragun, Loris Quargnal i Toni Pernić) zvučala je dostojno vremenu u kojem je nastala.

U nastavku smo čuli skladbe “Maya”, “Ruski ciganski ples” te dva stavka Okmacine “Serenade” u izvedbi flautistice Samante Stell, klarinetista Roberta Rosande i kontrabasista Sandra Peročevića, koji se na ovoj skladbi usavršavao na tršćanskom konzervatoriju. Mlada sopranistica Linda Uran pjevala je “Cielito lindo” u pratnji klaviristice Sandre Burić, a Evergin kvartet E4 + izveo je “Volare” Domenica Modugna.

Uslijedio je jazzerski dio programa u kojem su prodefilirali kvartet saksofona Nesaxtium izvedbom “High Society” i pjevačica Jasmina Makota u pratnji ponajboljih pulskih jazzera Saše Zorkića, Leona Brenka, Nenada Mirta i Adriana Bernobića, koja je pjevala “Ain’ no sunshine!” Billa Withersa.

Sastav El Tiburon svirao je “La Fiestu” Chicka Coreae, a “Flor de Lis” u izvedbi gestualne Alme Dželili u pratnji benda zvučala je u najmanju ruku dojmljivo. Pazinska etno grupa Veja iznenadila je svojom izvedbom istarske tradicionalne “Anke”, baš kao što je makedonska narodna pjesma “Što imala ksmet Stamena” u izvedbi sastava Despine i grupe Veja ugodno iznenadila publiku.

Na kraju večeri, a kao podrška Tusti iz Kud Idijota, puhački orkestar Grada Pule, kako je najavila voditeljica Tijana Vukić Stjelja, ove je nedjelje bio najveći punk bend na svijetu te pod vodstvom Ante Dobronića odsvirao “Rodnu grudu” u aranžmanu Vladimira Mustajbašića. Šlagvort za finale bio je “Cartoon Concert” puhačkog orkestra, svojevrsni medley ponajboljih glazbenih podloga iz klasika animiranog filma, koji je aranžirao vrlo nadahnuti, talentirani, ali samozatajni Branko Radić.

Koncert “Flauta, sax & prijatelji” odlična je platforma da se pokaže na koji način djeluju naši glazbenici, a pomnim odabirom izvođača, koji potpisuje Nataša Dragun, još se jednom dokazalo da istarska glazbena scena ima velik potencijal koji u kontekstu Hrvatske, nažalost, nije dovoljno priznat i iskorišten.

glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.