World music glazba iz srca Istre

Veja predstavila nove pjesme i rasplesala ispunjenu Močvaru

Da je etno glazba dobro prihvaćena u Hrvatskoj, pokazao je ovog utorka ispunjeni zagrebački klub Močvara, u kojem je nastupila pazinska Veja. Uz predstavljanje novih pjesama i neizostavan nastup s etno zborom Čipkice, dvjestotinjak posjetitelja uživalo je u dvo-i-pol satnom spoju tradicijske i moderne glazbe.

Usred tjedna punog događanja, u utorak, Veja i Čipkice uspjeli su popuniti i rasplesati zagrebački klub. Predgrupa su bile Čipkice, koje su u prosincu imale solo koncert te uspjele i same dobro napuniti Močvaru. Suradnja Veje i Čipkica seže od HRT-ovog showa “Do posljednjeg zbora” na kojemu su zajedno nastupili izvedbom pjesme “Piero me tocca”. Svoj su nastup u utorak završile na najbolji mogući način: pjevajući refren Vejine pjesme “Marija”, pozvavši tako Veju na pozornicu.

Koncert je otvoren novom pjesmom, “Galižanska”, čije je snimanje u studiju Partyzan dovršeno ovih dana. Uslijedio je prilagođeni repertoar, koji je povezivao starije i novije, sporije i brže, tužne i vesele pjesme, koje je publika podjednako dobro prihvaćala.

“Uz Goranovu energiju, ne može promaknuti i energija bubnjara Ljubana Rajića. Iako instrumentom ograničen na jednu poziciju uspijeva krasti pogled svojim načinom sviranja i energijom.” – terapija.net

Nakon solističke izvedbe “Jene mi noći”, drugi dio koncerta započeo je Goran riječima: “E sad, hitovi”. Vjerniji članovi publike prepoznali su da slijede pjesme “Anka”, “Marija” i “Črni orko”. Atmosfera se podigla za razinu više i publika je bila poprilično zahvalna, posebice prvi redovi kojima su se u tom jednom trenutku pridružile neke djevojke iz Čipkica i pokazale kolegijalnost, ali i pomogle atmosferi kakvu Veja i zaslužuje.

Zanimljive reakcije publike izazvala je i nova pjesma “Na planincah”, čijeg se teksta većina sjeća još iz osnovne škole, a koju je Veja obradila na sebi svojstven način i po prvi puta pred publikom izvela na upravo na probi za ovaj zagrebački koncert. Nakon prvog silaska s pozornice, Veja se, na glasni poziv publike, vratila i dovršila koncert pjesmama “Biži, biži maglina” i “Predi, predi, hći moja”.

“Sreća na licima publike, sreća na licima članova Veje…” – terapija.net

https://www.youtube.com/watch?v=nF07o6UdLQ8

iPazin.net

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.