Veja uz singl “Mila moja” očekuje rezultate Porina

veja_spain_2014Multiinstrumentalist Goran Farkaš sa svojom etno skupinom Veja iz Pazina, s kojom već godinama istražuje i izvodi tradicijsku glazbu Istarskog poluotoka, nakon niza domaćih i međunarodnih gostovanja, predstavljaju novi singl ‘Mila moja’, gostovanje u emisiji HTV-a Garaža i nominaciju za glazbenu nagradu Porin.

Zahvaljujući odlično primljenom debi albumu ‘Dolina mlinova’ (link), koji su predstavili singlom i spotom ‘Črni orko’, članovi etno skupine Veja pjesmu ‘Mila moja’ opisuju kao spoj tradicijske ljubavne priče i modernog aranžmana koji slušatelja vode kroz Vejinu etno priču.

Riječ je o pjesmi koja je posebno draga cijelom bendu jer je nastala prva i u međuvremenu doživjela niz novih aranžmana da bi se konačna verzija našla na albumu. Pjesma je specifična i po tome što autor svoju ljubav opisuje bojama i kroz njih progovara o svojoj dragoj.

Pjesma ‘Mila moja’ je snimljena i miksana u studiju Partyzan a kao i album producirao ju je Marijan Jelenić iz grupe Nola dok se masteringa prihvatio škotski skladatelj Martin Swan. Pjesma je posebno dobro prihvaćena od domaće i strane publike na njihovim mnogobrojnim gostovanjima.

I prije objavljivanja albuma ‘Dolina mlinova’, etno skupina Veja gostovala je na nizu festivala širom starog kontinenta Arheo.S (Grčka, Italija, Albanija), Viljandi Folk (Estonija), Ethnoambient (Hrvatska), Burgos (Španjolska), Lecce (Italija) itd. te na par nezaboravnih nastupa širom hrvatske kao što su nastup u pulskom kaštelu 30 lipnja 2014. na velikom samostalnom koncertu povodom zatvaranja kazališnih radionica ili u Jiggy baru u Zagrebu pred prepunim klubom dok je nastup na Festival de Verano Clunia 2014 en el Teatro de la Ciudad Romana de Clunia u cijelosti prenošen putem YouTubea. Snimku njihovog upečatljivog nastupa na kojem su ugostili i Darija Marušića, možete pogledati ovdje.

Nedavno su gostovali i u poznatoj glazbenoj emisiji HTV-a ‘Garaža’ koja će biti emitirana uskoro, točnije 28. veljače, u poslijepodnevnim satima na 2. Programu Hrvatske televizije. Taman sedam dana pred završnu manifestaciju dodjele glazbene nagrade Porin, 6. ožujka u Splitu, kojoj će grupa Veja i osobno prisustvovati jer su nominirani u kategoriji br. 15 – Najbolji album folklorne i etno glazbe.

Veja je ove zime ponovno ušla u studio kako bi radila na novim pjesmama u svom prepoznatljivom stilu. Istovremeno, posebno se spremaju, ali i vesele nastupu u kolovozu ove godine kada će nastupiti na prestižnom francuskom world music festivalu s tradicijom dugom već 20 godina – Les Traversées Tatihou na otoku Tatihou u Normandiji. Njihovu strast muziciranja možete doživjeti i sami ako se nađete navedenih datuma u ovim gradovima: 14. ožujka u Puli (Cafe bar Mimoza), 20. ožujka u Rijeci (River pub), 26. kolovoza otok Tatihou (Normandija, Francuska).

Pjesmu “Mila moja” u MP3 formatu možete preuzeti i poslušati ovdje.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.