Veja zatvara glazbeni ciklus Jazzva puna glazbe

Ovog četvrtka, 15. rujna, s početkom u 20 sati, u dvorani Istra (mala koncertna dvorana) u spomen domu u Pazinu koncert će održati etno skupina Veja. Biti će to posljednji koncert iz ciklusa Jazzva puna glazbe kojeg organizira Pučko otvoreno učilište Pazin, a čiji su pokrovitelji Ministarstvo kulture RH, Istarska županija i Grad Pazin.

Etno skupina Veja dolazi iz Pazina i bavi se istraživanjem istarske tradicijske glazbe, te izvođenjem iste u modernijim aranžmanima koristeći razne tradicijske instrumente iz cijeloga svijeta. Članovi Veje su: Goran Farkaš (vokal, violina, kaval, tambura, mih, gajde), Marko Pernić (prateći vokal, harmonika), Ljuban Rajić (prateći vokal, cajon, udaraljke), Sebastijan Demark (bas gitara), Marijan Jelenić (dizajner zvuka) i Saša Farkaš (gitara i tambura).

Veja je nedavno nastupila u Slovačkoj, na festivalu Hradne Huky, na kojemu su nastupili čak dva dana, predstavivši svoj repertoar, s naglaskom na pjesme u kojima se nalaze gajde i mih. Prije toga nastupili su na otocima Korčuli i Lastovu u sklopu Last Minute Open Jazz festivala na kojemu su zadnji dan festivala odsvirali nekoliko pjesama zajedno s ponajboljim hrvatskim jazzerima okupljenima pod imenom B’s Funstalation.

iPazin.net

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.