Vejina Anka osvanula u strip izdanju

Lijep je osjećaj biti inspiriran za stvaranje novih umjetničkih djela, ali još je posebniji osjećaj svojim djelima biti inspiracija drugima. Tako je glazba pazinske Etno skupine Veja bila nadahnuće mladom novigradskom ilustratoru da pjesmu Anka preslika na papir i udahne joj drukčiji oblik.

Dirljiv tekst pjesme Anka u izvedbi Etno skupine Veja oživio je u crtežima mladog novigradskog ilustratora Tonija Buršića. Strip, koji vjerno ilustrira tragičan opjevani događaj, pogledajte na Vejinim Internet stranicama: http://www.vejamusic.com/comic-hr/.

Toni Buršić mladi je student ilustracije iz Novigrada. Vejinu glazbu predstavila mu je sestra, a njega se posebno dojmila pjesma Anka. Kaže da je pjesma vrlo snažna, te ju je htio interpretirati na način kako najbolje zna. Rezultat je, pak, posebno dojmio članove Veje, koji su ga odmah kontaktirali, što je rezultiralo ovom suradnjom. Tekst je tradicijski, a na Engleski ga je prevele profesorica Gorana Družeta.

“Ovu snažnu pjesmu pokazala mi je sestra. Slike koje sam vidio tijekom slušanja odlučio sam povezati u strip.” – Toni Buršić

Toni koji trenutačno živi u Ljubljani, gdje završava treću godinu dodiplomskog studija na Akademiji za likovnu umjetnost i dizajn. Prethodno je u Puli završio Školu primjenjenih umjetnosti i dizajna na Odjelu grafičkog dizajna. Njegovo područje interesa su stripovi, književna ilustracija, te ilustracija plakata. Inspiraciju za svoja djela preuzima iz stvarnog svijeta, jer, kaže, nema ništa dinamičnije od same stvarnosti. Koristi se tehnikama kao što su akvarel, tuš i jetkanice, te raznorazne kombinacije samih tehnika.

Veja je početak godine obilježila koncertom u ispunjenom zagrebačkom klubu Močvara, gdje su predstavili neke od novih pjesama na kojima upravo rade, a koje će se naći na njihovom drugom albumu. Nastavak je to na vrlo uspješnu prošlu godinu u kojoj su imali istaknuti nastup na francuskom Les Traverses Tatihou festivalu.

iPazin.net

© iPazin.net portal 2001. - 2024.