Veli Jože vas poziva u Motovun!

Najpoznatija motovunska legenda jest ona o divu Veli Jože. Četvrtu godinu za redom motovunski Veli Jože oživit će trgove i ulice najpoznatijeg istarskog gradića na brdu u petak, 2. lipnja i subotu 3. lipnja.

Organizatori Festivala su Općina i TZ Motovun, a u realizaciji samog projekta uključene su razne udruge, vrtići i škola, institucije, stari zanati i vanjski suradnici. Festival Veli Jože usmjeren je na stvaranje slike Motovuna kao destinacije svjetskih divova. Razvijanjem teme Veli Jože pridonosimo očuvanju zavičajnih vrijednosti i tradicijske kulture. Na taj način njegujemo najveće vrijednosti istarskog zavičajnog identiteta  te gradimo zajednički zavičajni identitet. Želimo koristiti baštinu kao sredstvo za promidžbene strategije jer definira naš identitet i na taj način, putem kulturnih proizvoda, prodaje lokaciju stvarajući imidž destinacije.

Četvrto izdanje festivala, kroz dvodnevni program, donosi  dječje kreativne radionice, predstavljanje divovske knjige Velog Jože, predstave i igokaze, projekcije, izložbe, priče i pjesme, srednjovjekovna uprizorenja, sajam starih zanata, nastupe uličnih izvođača  i posebno atraktivan 3 d maping na tornju crkve.

Petak je posvećen grupnim posjetama vrtića i škola i to od 9. do 14 sati, a u subotu program započinje u 15 i traje sve do 23 sata. Kraj festivala obilježava se puštanjem lampiona „Moja divovska želja”.

Novost je ove godine i nagradni natječaj za sve one koji budu slikali svoj selfi u Motovunu, a više informacija potražite na Na Facebook stranici festivala Veli Jože ……. @velijozemotovun!

Posjetite ovaj vikend Motovun i zakoračite u čudesnu dimenziju u kojoj vladaju divovi, s Velim Jožem kao najpoznatijim!

http://ipress.rtl.hr/gradovi-i-opcine/pazin/veli-joze-vas-poziva-u-motovun-50745.html

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.