Velik dio Istre pod snijegom, u unutrašnjosti obvezna zimska oprema

Izraženiji snježni val jučer navečer glavninom je prešao preko sjeverozapadne Istre. Mjestimice je palo i 15 centimetara snijega koji je nastavio padati i tijekom noći, izvješćuje Istramet.

Pod snježnim pokrivačem su i gradovi na zapadnoj obali Istre. Slab snijeg od jutarnjih sati ponovo pada i u Puli, ali se ne zadržava na tlu.

Istramet prognozira da će danas u unutrašnjosti Istre, iznad 100 metara nadmorske visine, padati snijeg uz stvaranje snježnog pokrivača (5-10 cm). Na istočnoj obali, te na zapadnoj, sjevernije od Rovinja izgledno je stvaranje snježnog pokrivača. Sredinom dana i poslijepodne vrijeme će se postupno smiriti uz mogućnost sunčanih razdoblja. I dalje je moguć mjestimičan snijeg, ali bit će riječ o manjim količinama.

Iz HAK-a javljaju da je u Istri obavezna zimska oprema na području Pazina, Tinjanana, Buzeta, Motovuna, Karojbe, Svetog Petra u Šumi, Gračišća, Cerovlja, Poreča, Žminja, Lupoglava, Učke i Ćićarije te na državnoj cesti D21 Baderna-Ponte Porton i županijskoj ŽC5041 Kukci-Vižinada.

Beram – foto: Igor Smoljan

DHMZ za subotu na Sjevernom Jadranu očekuje još nešto susnježice ili snijega. Prema kraju nedjelje smirivanje, a u ponedjeljak uglavnom suho. Vjetar sjeveroistočni u okretanju na jugoistočni, na Jadranu će se umjereno i jako jugo i južni vjetar proširiti i na sjeverni dio, a ponedjeljak okrenuti na umjerenu buru i sjeverozapadnjak. Temperatura u porastu.

ipress.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.