Velika nagrada Pazina u boćanju

U Pazinu će se 7. i 8. kolovoza održati treće izdanje medunarodnog boćarskog turnira u parovima “Velika nagrada Pazina 2010”. Turnir su jučer predstavili Jelisije Jovičić i Armando Lušetić, predsjednik i tajnik Zajednice sportskih udruga Pazina, te dopredsjednik Svjetske boćarske federacije Aleksandar Anzur.

Dana 6. kolovoza reprezentacije BiH, Slovenije, Srbije i Hrvatske u Pazinu će odigrati revijalne susrete, u kojima će svaku od njih predstavljati po jedan seniorski i juniorski par. Publika će tako moći na djelu vidjeti najbolje boćare tih zemalja, a njima je to dobra provjera pred predstojeće Svjetsko juniorsko prvenstvo u Rijeci i europsko za seniore u Tivtu.


Što se tiče samoga turnira rečeno je da se ove godine očekuje rekordan broj sudionika, odnosno da će do 4. kolovoza, do kada traju prijave, nastup potvrditi stotinjak parova. Ovogodišnje izdanje donosi još jednu novost, a to je da će paralelno s muškim dijelom ići i ženski dio turnira, za koji je uz očekivanih 20-ak parova najavljen i nastup četiri para ženske reprezentacije Hrvatske, koji će turnir iskoristiti za pripreme pred predstojeće nastupe.

Ove je godine partner organizatoru, Zajednici sportskih udruga grada Pazina, Općina Cerovlje te Švicarska boćarska federacija, koja u zadnje vrijeme s Pazinom razvija poseban odnos. Organizatori su i ove godine osigurali dovoljan broj boćališta pa će se turnir, ovisno o broju prijavljenih, prvoga dana igrati pored Boćarske dvorane u Pazinu i vanjskim terenima na Lindaru, Oslićima, Pazinskim Novakima, Sv. Petru u Šumi, Brajkovićima, Muntrilju, Motovunu, Vidulinima, Svetvinčentu, Ročkom Polju te Kršanu, dok će se završni, finalni dan igrati u Pazinu.

Na kraju je ponovljeno da je uvrštavanje u službeni kalendar Svjetske boćarske federacije potvrda da se radi o prepoznatom projektu, koji u ovom terminu predstavlja najjači turnir u ovom dijelu Europe.

Glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.