Velika navala na GSŠJD

Nakon prvog upisnog kruga u srednje škole, koji je završio u četvrtak, u potpunosti su popunjene pulske Gimnazija, Tehnička škola i Medicinska škola, zatim pazinska Gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrile te Srednja škola Vladimira Gortana u Bujama. U 25 istarskih srednjih škola postoji čak 2.611 mjesta, a osme razrede je završilo oko 2.000 učenika, dakle, nema bojazni da svi oni neće biti upisani jer je čak 600 mjesta više od potreba. No, pitanje je hoće li se svi osmaši upisati baš tamo gdje žele.

Već godinama je medu najpopularnijim školama ona pazinska Jurja Dobrile, a ove je godine navala još veća, vjerojatno
jer je proglašena jednom od najboljih u državi po rezultatima državne mature.
– Zatražili smo da nam se odobri još jedno odjeljenje za gimnazijski program. Ako ne dobijemo mogućnost otvaranja četvrtog razreda gimnazije, ispali bi mnogi odlični učenici, kazao je Josip Šiklić, ravnatelj pazinske škole, u kojoj se godišnje u prve razrede upisuje oko 200 učenika.
Zbog velikog broja učenika i bujska je srednja škola zatražila odobrenje da upiše više učenika nego što je bilo planirano. Uvjete za upis stekla su 92 učenika, a mjesta ima za njih 84. Od prošle je godine uveden novi pedagoški standard pa u jednom razredu može sjediti najviše 28, a ne više 30 učenika.

Glas Istre

5 komentara na “Velika navala na GSŠJD”

 1. Pero23 napisao:

  Škola je stvarno super.

 2. Pero32 napisao:

  …ali ni ostale u gradu i okolici nisu ništa lošije. Dapače, i bolje su po uspjesima na natjecanjima i na državnoj maturi. Ali zahvaljujući krivom interpretiranju rezultata i ponavljaju laži, javnost stječe drugačiji dojam. Međutim, prava će istina prije ili poslije izaći na vidjelo i otvoriti ljudima oči.

  1. stihrana napisao:

   Na sve škole, a pretpostavljam da si tu mislio i na kolegij te Buzet možemo stvarno biti ponosni.Mislim da ipak malo previše dramatiziraš oko te “istine”.Men,nije to napad na blizance i teorije zavjere koje ga prate.
   GSŠJD ima ipak malo dulji kontinuitet rada kao i konstantu izvrsnosti od ostalih na koje ciljaš pa je i novinarima jednostavnije istaknuti nju.Ako i nisu najbolji već su desetljećima u vrhu po kvaliteti i rezultatima koje postižu i po tome je GSŠJD poznata u cijeloj državi.Uspjeh dijelom može varirati ovisno o nadarenosti generacije ali ono što daje kvalitet je u prvom redu sustav te profesorski kadar škole a to dugoročno čini razliku i podiže kvalitetu škole.Mi smo u nogometu bili treći na svijetu ali švabe su švabe. :)Većina novinara koji su o njoj pisali bili su i sami njezini učenici pa im to nije ni za zamjeriti.
   Pozdrav.

 3. goran napisao:

  lijep komentar od stihrana…istina je da su pazinske škole kvalitetne s tim da Kolegij ima bolje uvjete i manja je škola ali GSŠJD ima dužu pvijest i kontinuitet profesora, problem je što je Kolegij klasična gimnazija i nitko više ne želi dodatno učiti grčki i dvije godine latinski kad skoro niti jedna studij to ne traži…liejpo je to učiti zbog opće kulture ali trebalo bi Kolegij promjeniti u jezičnu gimnaziju ili matematičku…to supoređivanje između jende i druge škole u Pazinu nema smisla, treba čestitati svima, a u Kolegiju radi 6-7 profesora (znači pola) koji su i u Gimnaziji…Nažalost čujem da u Kolegiju nije bilo navale niti 50 učenika…Sretno jednima i drugima!

  1. filip napisao:

   nije problem u jezicima, mislim da je ona “spooky” katolička atmosfera razlog neinteresa…
   navala … – a šta’š … otočanske dice sve manje svakim danom ….

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.