Veliki urbani spektakl u centru Istre

night_express_pazin_2014U organizaciji članova jednog od najzaposlenijih istarskih sastava, grupe The Night Express, u petak je u pazinskom Boćarskom domu održano prvo izdanje NEx Festivala. Uz organizatore, grupu Night Express, nastupili su još pulsko-zagrebački Radio Aktiv i beogradski S.A.R.S.

Iako je koncert bio prvotno najavljen da će se održati u Kaštelu Morosini Grimani u Savičenti, zbog najave lošeg vremena u konačnici je odlučeno da se manifestacija preseli u Boćarski dom u Pazinu – a time je i dalje zadržan koncept koji su organizatori osmislili – a to je da se u centralnoj Istri održi urbani koncert, kakvi se obično održavaju u Puli i drugim gradovima u priobalju.

Koncertnu večer otvorili su pulsko zagrebački ska rockeri Radio Aktiv. Uvijek dobro raspoloženi i nabijeni pozitivom, ovaj bend koji je nedavno proslavio pet uspješnih godina djelovanja, predstavili su pjesme sa svog albuma “Grije nas isto sunce”, među kojima su i dobro znane “Vrtimo se”, “Svaku noć, svaki dan”, “Vremenu na volju” i druge. Radio Aktiv izuzetno često koncertiraju, a upravo u tome su jako dobri – odličnom svirkom rasplesali su publiku i na sjajan način otvorili koncertnu večer i zagrijali atmosferu.

U sličnom ritmu i maniri nastavili su i beogradski sastav S.A.R.S., (Sveže amputirana ruka Satrianija), koji su trenutno na turneji u sklopu koje će odsvirati više od sto koncerata u regiji. Predstavili su presjek pjesama sa svoja tri albuma, a dobro raspoložena publika pak najbolje je podržala njihove najveće hitove poput “Buđav lebac”, “Perspektiva”, “Lutka” i “Debeli lad”.

Atmosfera je došla do usijanja s grupom Night Express, koji su repertoar započeli svojom zanimljivom obradom popularne pjesme Atomskog skloništa “Djevojka broj 8”. Već izuzetno dobro uigrani, Night Express su nizali hitove i rasplesali do posljednjeg mjesta popunjenu dvoranu pazinskog Boćarskog doma. Veliku pažnju Night Express su pridali i detaljima – pa je tako na šanku bio u ponudi NEx koktel, a bili su tu i štandovi s prigodnim festivalskim majicama. Koncert je bio prigoda i za jednu premijeru – novu autorsku pjesmu Night Expressa pod nazivom “Nova susjeda” u kojoj gostuje pjevačica Ivana Majcan, te je glazbu i aranžman napisao gitarist sastava Dejan Damijanić a tekst Zlatko Deltin.

Odlična atmosfera, brojna publika, sjajna svirka, kvalitetan razglas i rasvjeta označili su prvo izdanje NEx festivala, koji je bio prava urbana fešta u centru Istre. A ovo je tek početak ? saznajemo da su momci iz Night Expressa htjeli ovim festivalom predstaviti urbani glazbeni sadržaj za mlade u centralnoj Istri, a u tom naumu su itekako uspjeli. U planu je još mnogo izdanja NEx festivala, a momci kažu da će svi znati kad budu pripremali sljedeću veliku feštu.

glasistre.hr

3 komentara na “Veliki urbani spektakl u centru Istre”

  1. kurbani-koncert napisao:

    Ovo je stvarno izbljuvak od teksta. Dragi NEX.ovci u Pazinu NE POSTOJI mjesto gdje sviraju narodnjaci u Pazinu postoje dva prava FESTIVALA oba po svojoj kvaliteti sadrzaja nadilaze sve ono sto vi uopce mozete zamisliti u svojim glavicama. Urbanizirajte si Pulu ako mozete a ne doc prodavat spiku u Pazin… nazalost morat cete si priznati da je vasa publika nazalost ta koja obilazi i puni te narodnjacke klubove… ali o tom druhom prilikom…

  2. fgdsgfs napisao:

    hahahaha, slažem se. da, urbani koncert… :-D

  3. Festival napisao:

    Ni ovo događanje u Pazinu, kao ni otvaranje nove dvorane, nije moglo proći bez glavnog organizatora – Veseljka Buića. Očito nitko u Pazinu ni šire ne može nešto organizirati bez njegove pomoći.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.