Veliko priznanje pazinskim radioamaterima

Pazinski radioamateri na IbiziSa kompletnim rezultatima lanjskog natjecanja Russian DX Contest (www.rdxc.org) stiglo je i novo ponovljeno priznanje za pazinske radioamatere. Ekipa Radiokluba “Pazin” još je jednom osvojila titulu najbolje ekspedicije u tom natjecanju, ovog puta za njihovu aktivnost sa Korzike u ožujku 2009. godine.

Podsjetimo, pazinci su četiri godine u nizu odlazili na zanimljive lokacije (zasebne radioamaterske entitete/državice); Balearsko otočje 2006. godine kada su prvi put osvojili ovu titulu, zatim Lihtenštajn 2007. godine, te Korziku 2008. i 2009. godine. U ovom se 24-satnom natjecanju pojavi preko 5.000 radioamatera i preko 100 ekipa, a više od 3.600 njih završi u finalnim rezultatima, sudjelujući iz preko 100 radioamaterskih zemalja/entiteta. S ovakvim brojkama ovo natjecanje spada u rang najžešćih radioamaterskih natjecanja. Konkurencija nije nimalo jednostavna, 2007. je godine titulu uzela ekipa koja se uputila u Tanzaniju, a 2008. ekipa koja se uputila na hladni Island. Lani pak s ekipom iz Pazina nije bilo šale, preko 2500 veza u 24 sata, i ukupno 11. mjesto u Svijetu u kategoriji Više operatora nije moglo proći neopaženo, dovoljno za novu radost u pazinskom taboru i potvrdu silnog truda. Nažalost po ovu lijepu priču, ove je godine sve bilo podređeno ekspediciji na Vanuatu pa se treći tjedan mjeseca ožujka pazinci neće boriti za novu treću plaketu.

RDXC: Najbolja ekspedicija 2006. godine: EA6/9A8MM – Baleari – Damir (9A3RE), Igor (9A3AXX), Hrle (9A6XX), Marko (9A8MM)
RDXC: Najbolja ekspedicija 2009. godine: TK7P – Korzika – Dragan (9A2SX), Tihi (9A3ATH), Hrle (9A6XX), Marko (9A8MM)

8 komentara na “Veliko priznanje pazinskim radioamaterima”

 1. log napisao:

  a dajte administratori, ne pretjerujte s vijestima o radioamaterima… Cilj (ostanak u prostorijama) ne opravdava sredstvo (masiranje mozga čitatelja)… :-)

  1. aravnic napisao:

   Vijest san ja objavi jer smatran da zaslužuje bit objavljena, nemotiviran ikakvim ciljem. A mislin da tebi ne bi trebalo smetat to ča su radioamateri jedna od najaktivnijh pazinskih udruga koji znaju koristit potencijal medija. Na kraju krajeva, nama bi bilo drago da i druge udruge šalju vijesti a ne samo radioamateri, lipa ili dti…

 2. log napisao:

  ma ne smeta, štoviše drago mi je, nego me od silnih BROJKI zaboli glava
  npr.: “RDXC: Najbolja ekspedicija 2006. godine: EA6/9A8MM – Baleari – Damir (9A3RE), Igor (9A3AXX), Hrle (9A6XX), Marko (9A8MM)
  RDXC: Najbolja ekspedicija 2009. godine: TK7P – Korzika – Dragan (9A2SX), Tihi (9A3ATH), Hrle (9A6XX), Marko (9A8MM)” :-)

  1. tomcub napisao:

   bi trebalo da malo te članke pisane za radioamatere prevesti na jezik normalnih ljudi

   1. aravnic napisao:

    ma meni je sve razumljivo…

    1. tomcub napisao:

     si siguran? onda mi rastumači ča točno znači ovo EA6/9A8MM?

 3. udies napisao:

  to je barem lako … EA6 su Baleari … 9A8MM je znak nekog hrvata… ono kroz između valjda je da je taj netko bio na balearima…

  google zna :D

  to bi ti tomo sa svojim dugogidšnjim stažom i A klason triba znat ;)

  šalim se, pa i u glasu istre objavljuju pozivne znakove kad se radi o radioamaterima … doduše ako je gledati glas istre kao kriterij …

 4. lepi_cane napisao:

  a ča je onda ovo: ZA1JEB?

Komentiranje je onemogućeno.

© iPazin.net portal 2001. - 2024.