Veljača u Gradskoj knjižnici Pazin

gkp.jpgU nastavku vam donosimo program Gradske knjižnice za veljaču.

7.02. Jeste li znali?

Kreativna radionica za predškolce
Gradska knjižnica Pazin – 17:00h

4.02. Traži se? Što? Ideja!

Kreativna radionica za djecu i mlade osnovnoškolskog uzrasta
Gradska knjižnica Pazin – 18:00h

16.02. Dunavski blues: čamcem od Zagreba do Crnog mora, predstavljanje putopisa Hrvoja Ivančića

Hrvoje Ivančić i Tito Trojak na malom gumenom čamcu dva su mjeseca plovili Savom i Dunavom od Zagreba do Crnog mora. Put je bio dug 2000 km i trajao je skoro 2 mjeseca. Pet godina kasnije, Ivančić je dojmove s putovanja zabilježio u knjizi, i dobili smo priču o rijeci, o ljudima uz rijeku i o prijateljstvu.

“Tamo se Dunav s širine od gotovo 5 km sužava na samo 100 metara. Ulazi kao u dugačku dvoranu omeđenu visokim stijenama koje vas svakog časa mogu smrviti. Kada zapuše košava valovi se dižu do visine jednog metra i doslovno vas nose. Potpuno ste bespomoćni. U Đerdapu smo izgupili pola stvari sa čamca i nasukali se na hrid, a čamac nam je te noći otrgnut olujom jednostavno pobjegao. Pomislio sam u jednom trenutku da je sve gotovo!”, prepričava Ivančić. (izvor http://www.mvinfo.hr/najnovije-knjige-opsirnije.php?ppar=7944)
Gradska knjižnica Pazin – 19:30h

21.02. Pisac u gostima: Dorta Jagić

Predstavljanje autorice Dorte Jagić
Dorta (1974.) piše poeziju, kratku prozu, dramske tekstove i kazališne kritike, prevodi s engleskog i njemačkog. Od 1999. amaterski se bavi kazališnom pedagogijom i režijom. Za svoju prozu i poeziju višestruko je nagrađivana, a pjesme su joj prevođene na mnoge jezike.
Kuća za pisce – Hiža od besid – 19:00h

28.02. +14

Kreativna radionica za mlade
Gradska knjižnica Pazin – 19:00h

© iPazin.net portal 2001. - 2024.