Viceparada pazinskih gimnazijalaca ulicama grada

2U skladu s tradicijom, učenici trećih razreda pazinske Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile, odnosno vicematuranti, danas su održali viceparadu – maskirani mimohod ulicama grada. Njime pozdravljaju kolege maturante koji ove godine napuštaju srednju školu, ali i simbolički najavljuju da su odsad oni najzreliji naraštaj škole koja nosi stoljetnu tradiciju.

Viceparada se svake godine održava uoči školske maturalne zabave, koja će biti održana sutra navečer u Spomen domu. U mimohodu koji je počeo na Šetalištu pazinske gimnazije te je nastavljen ulicama 25. rujna, Dinka Trinajstića i 15. siječnja, a završio je na Trgu slobode, sudjelovalo je oko 170 učenika. Pazinski su srednjoškolci bili odjeveni u supermane (A razred), ronioce (B), baletanke (C), nindže (tehničari za elektroniku) i konobare (upravni referent).

Na glavnom gradskom trgu dočekali su ih brojni srednjoškolci i građani, a vicematuranti su im pripremili šaljiv program u kojem je svaki razred, odnosno skupina prikazala originalni skeč ili plesnu točku, za što su nagrađeni aplauzom.

glasistre.hr

4 komentara na “Viceparada pazinskih gimnazijalaca ulicama grada”

 1. size napisao:

  Lijepo je proslaviti i zabaviti se, ali javnost ne zna koliko djelatnici škole ispaštaju zbog silnih izgubljenih nastavnih sati oko priprema za paradu i maturalnu. Praktično mjesec-dva nastava uopće postoji za viceke i maturante. Nije mi jasno da se nakon toliko godina još uvijek sve te pripreme ne maknu van vremena redovne nastave.

  1. Čair napisao:

   Istina je da se pripremama izgubi jedan određeni dio sati, no valja napomenuti da nisu svi učenici iz područja Pazina i da nisu svi u mogućnosti ostajati izvan nastave u gradu i u školi. Uostalom, ovakvim manifestacijama u školi učenici dobiju mnogo iskustva u organiziranju,planiranju, podjeli poslova i radu u grupama kroz zabavne sadržaje. To je nekad važnije od samog tjeranja učenika na rad i učenje zbog toga jer se učenici osjećaju dobro u školi. Program se gotovo uvijek nadoknadi, što pokazuju i rezultati škole.

   1. size napisao:

    Znači, problem je to isto raditi doma ili doći van nastave, ali nije problem gubiti sate?!? Svašta.

    Jasne su prednosti tih aktivnosti, ali to se ne bi smjelo raditi na štetu toliko puno sati nastave.

 2. karago napisao:

  @size ja mislim da si ti obični dubinskopederski provokator, nemam veze sa tom školom, nikakve, ali vidim izvor tvoje sraćke i patologije

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.