Video: Boća i bulin ukras novog pazinskog kružnog toka

2Boća i bulin ukras su novog pazinskog kružnog toka na Štranjgi. Simbol su i duge pazinske boćarske tradicije koja ima ambicija i za organizaciju svjetskog boćarskog prvenstva.

Video: Boća i bulin ukras novog pazinskog kružnog toka

Video: tvistra.hr
Facebook: Vijesti TV Istre

20 komentara na “Video: Boća i bulin ukras novog pazinskog kružnog toka”

 1. feelgood napisao:

  Kružni tok, boćanje, super, sve 5, ali…od kad su ga otkrili iman jedan gaaadan osjećaj…Osjeća forši još neki da nas neki se sve tu drži za “buline”, ili san ja pre subjektivan?

 2. bulin napisao:

  A vero, kad si u kružnom pa kružiš… ta instalacija boćarska djeluje upečatljivo zastrašujuće. Bit će da je to idejno rješenje nekog samozvanog umjetnika.

  1. BijesSvevišnji napisao:

   Je, je… no, normalni sudionici prometa kroz kružne tokove uglavnom prođu, ne “kruže”. Ipak, svatko ima svoje ukuse :)

 3. Neven Rimanić napisao:

  A kako neki kažu: “grad Pazin je poznat po neprepoznatljivosti”, ovo je dokaz da nisu u prevu. Bravo Serđo!

  1. Turan napisao:

   Blagonić je i te kako u pravu! Rad svijetski priznatog umjetnika stavizi u zaborav i zapećak prošlosti a glorificirati stranačkog kamenoklesara i njegove “igračke” nije ništa drugo nego sumrak umjetnosti i vrijeđanje našeg intelekta.

 4. Mae napisao:

  O umjetnosti se ne raspravlja a sta god mislili o skulpturi mislim da je lijepo da ju je Serdjo donirao svom gradu, svaka cast.

 5. sandiblagonic napisao:

  Nevene,
  Obzirom da se referiraš na moju izjavu o identitetu Pazina, dopusti da ti pojasnim što sam njome želio reći. Pojasnit ću ti to baš na primjeru skulpture iz članka.
  Jedan od prvih spomenika postavljen u Pazinu nakon 2. sv. rata je onaj, možda ti je poznato, Dušana Džamonje. To je središnji spomenik koji se danas nalazi u Parku velikana. Posljednje dvije skulpture postavljene u Pazinu jesu one na kružnim tokovima. Autor prve skulpture – one u Parku – jedan je od svjetski relavantnih skulptora 20. stoljeća. Autor posljednjih je član Tvoje stranke i kamenoklesar.
  Između njih stoji niz autora koji su izgrađivali identitet Pazina – mogli bismo prošetati parkom pa se podsjetiti tko su sve ugledni autori potpisani na bistama u Parku velikana.
  Kada sam rekao da je Pazin, nažalost, prepoznatljiv po svojoj neprepoznatljivosti mislio sam, blago se izrazivši, upravo na to – umjesto da se stvara grad koji će biti pozitivno prepoznatljiv mi ćemo, na kraju, biti sretni njegovom neprepoznatljivošću. Kada bude prepoznatljiv sigurno neće biti prepoznatljiv po onome po čemu je, kada je ovdje stvarao Džamonja, bio.

  1. BijesSvevišnji napisao:

   Prepoznatljivost… u okruženju?
   Pula? Arena (Rimljani), vojska (A-U, I, YU).
   Rovinj? TDR, stari grad (nastao spontano zbog bijega od napada s kopna).
   Poreč? Masovni turizam, bazilika.
   Labin? Plomin i njegov dim, rudnik.
   Umag? ATP. Pomidori (a i to slabo).
   I u čemu su se to onda brendirali? I da li je brendiranje dobra pojava ili je, u stvari, slijepo praćenje trendova i zatiranje vlastitog naslijeđenog identiteta?
   Kako je lako lupetati negativno o svemu (ovo se odnosi prvenstveno na “neprepoznatljivog” komentatora).

 6. sandiblagonic napisao:

  Nevene,
  Još nešto – da ne bi bilo zabune – za pohvaliti je, kako ovdje čitam, entuzijazam i trud g. Riga. Jedino je problem što je za uređenje grada, posebno grada u kojem se gradi ne tako često, adekvatnije to da se napravi nesto poput skulptura koje su dodatno brendirale niz gradova u našem širem okruženju. Pozdrav

 7. vajkkontra napisao:

  taj spomenik je odlična slika grada pazina.
  u kojem je definitivno renato igrač njegova uprava boća a nažalos svi mi drugi u gradu bulini koje nas samo tuču z lažima .

 8. antikriž napisao:

  lako za boće, ali mene je strah onih križeva gore!

  1. ... napisao:

   I mene prođe jeza od tih križeva. Imam osjećaj kao da će mi neki skočit od gore na auto otet me, a protiv kružnog i balote nema nič. Čovjek je donirao i ča to ime veze da li je u stranci ili pak nije.

 9. neprepoznatljivost napisao:

  e da…ta NEPREPOZNATLJIVOST je, koliko to god tužno zvuči – bolna istina. Bilo kemu spomeneš od kud si (bilo Puležanima, Rovinježima Labinjanima, Rječanima ili slično) svi odgovore: “uuuu tamo je magla” ili ” e da tamo imate onu jamu” i to je to. Nekad su govorili i ” imate i purane” ali ni tega nažalost više nema. Kako stvari stoje tako će i ostat jer ćemo opet izabrat iste ljude te ćemo i dalje imat samo maglu i jamu…

  1. zip napisao:

   eh da nam je neprepoznatljivost glavni problem… Totalno promašena priča, a po ćemu su ti drugi gradovi tobože toliko prepoznatljivi, a Pazin nije? Koliko je velik Pazin je itekako prepoznatljiv, najviše zahvaljujući vremenskoj prognozi :-p
   I jedno pitanje, je li Blagonić ikad u medijskim nastupima istaknuo da dolazi iz Pazina? Ja se ne sjećam. Vjerojatno mu tada prepoznatljivost grada Pazina nije bila prioritet. :-)

   1. kaja napisao:

    Što se tiče prepoznatljivosti Pazina i Sandija ne tako davno se je moglo pročitati na netu da je Sandi iz Pule :-). a ako ćemo baš o velikom umjetniku Džamonji, hmm, bit ćemo oduševljeni ako Sandi gradu donira neku skulpturu, ali da je naravno financira iz svog džepa. ah da, pa ni Džamonja nije baš napravio taj spomenik po svojoj izvornoj ideji …

 10. Turan napisao:

  Joj Mae,kako to misliš o umjetnosti se ne raspravlja? Itekako se i priča i raspravlja ali o umjetnosti i o umjetničkim dijelima,ali pazinski rotori su dobili dva nadriumjetnička dijela. I kula i Boće nemaju veze sa umjetnošću i zato bolje ne raspravljeti, sramote radi!

  1. ... napisao:

   Ko kaže da rotor mora spadati u umjetnost? Nije umjetnost ali nije ni kič. Napravi i ti nešto za svoj grad (badava) umjesto ča pljuješ.

   1. Turan napisao:

    A ma nitko ne kaže da rotor mora biti umjetnost, ali govorimo o prostoru i estetici. U Istri vidimo,na sreću, desetine rotota koji su sjano estetski uređeni u svekolikom smislu. Od labinskih grmova oblikovanih u kugle preko rovinjske Diminićeve sklupture pa do vodnjanskog rotora sa maslinama,trsovima i lavandom. Dakle nije nužno da bude plastika, ali Pazin, Pazin je ,nažalost, u tom smislu,zapušten i ostavljen na milost i nemilost politike umjesto struke. Rezultat je vidljiv-katastrofa!

    1. BijesSvevišnji napisao:

     Koji umjetnički kritičar! :)
     Molim te sutra budi precizan i odi na Cvjetni, napući usne i bit ćeš nacionalno priznat.
     Zamisli ako nije ni bio cilj stavljati “umjetnost” na rotore, već naprosto simboliku, bez ikakve pretenzije? U biti, da je to umjetničko djelo potencirate samo vas par ovdje, sami po sebi očito totalno neupućeni u umjetnost, kao i svi mi uostalom. :)
     Turan – zamoljen si da učiniš neke volonterske stvari za ovaj grad. Primi se posla.

 11. ... napisao:

  M daj Turan, e pa sad si pretjerao, pa nije baš tako loše ajde. Pa ne trebamo imati svi iste rotore.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.