Video: HDZ: Gradit ćemo “mostove” prema Istri

2Euforično, s državnim i stranačkim zastavama u zraku i domoljubnim pjesmama na usnama, proslavljena je u četvrtak navečer u Spomen domu 25. godišnjica osnutka HDZ-a u Pazinu i Istarskoj županiji.

– Istra se ima čime ponositi. U ovom svetom dijelu Hrvatske nastao je pravi autentični antifašizam i narodnjaštvo. Istarski antifašizam je prvi antifašizam u Europi. Čim je nastao fašizam u Italiji, u Istri je nastao antifašizam, jer su talijanski fašisti tlačili istarskog Hrvata. I to je taj antifašizam, lišen bilo koje dimenzije i natruhe totalitarizma. Druga stvar je što su komunisti i boljševici preuzeli k sebi antifašizam i rekli – to smo mi. Ne, niste to vi – to je hrvatski narod, kazao je predsjednik Karamarko prekidan uzvicima podrške iz publike.

– Kao što sam obećao da ćemo graditi Pelješki most, isto ćemo tako graditi “mostove” prema Istri koju treba bolje povezati s ostalim dijelovima Hrvatske. Zato će ići druga cijev tunela Učka i zato će ići pruga Pula-Rijeka-Zagreb-Budimpešta, to dogovaramo. Isto tako će oni shvatit da se neće moći više igrati i licitirati s vašim domoljubljem. Oni moraju shvatiti da naše domoljublje ne isključuje i ne odbacuje. Kad dođemo na vlast razgovarat ćemo ozbiljno o procesima u Istri, najavio je Karamarko dodavši da će njihov gospodarski program nuditi priliku svim stanovnicima Hrvatske.

Više u GI od petka – glasistre.hr

TV Istra

5 komentara na “Video: HDZ: Gradit ćemo “mostove” prema Istri”

 1. smutljivac i mutikasha napisao:

  Pazin je uz Knin,jedini grad,gdje se zviždalo krivoustom.Taj isti je 1995.godine svečano otvorio radove na željezničkom tunelu.zapravo smiješna ekipa,izgledaju mi sa tim svojim recitalima,kao pioniri na bunici.

 2. pazincica napisao:

  Gradi gradi, mi ćemo rušit

 3. Anonimno napisao:

  Aha…i Tuđman je gradio tunel za željeznicu…šef gradilišta vepar mu je bio…taj isti vepar će i Karamarka nadživit al željeznice ne bude bilo…hahaha

 4. sirvrhnje napisao:

  forši je vijeme da HDZ nakon 25 godina promijeni savjetnike iz Istre

 5. pasoljubac napisao:

  Joj nemojte mostove, dosta nam je tunel za koji su naši stari dali novce i sad nam je prolaz 33 kn a još da je i most? Stojte tamo di ste i pustite nas na miru. Do sada ste samo uništavali, zato pustimo mostove, neka ostane tunel po mogućnosti s manjom cijenom.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.