Video: Mateo Pilat nova je nada hrvatske glazbene scene

Mateo Pilat sjajan je mladi čovjek, glazbenik i student! Široj javnosti predstavio se u prvoj sezoni natjecanja “The Voice” i svojim glasom i interpretacijom osvojio brojna srca, osobito ženskog dijela publike.  Savjeti i bezrezervna podrška tadašnjeg mentora Jacquesa Houdeka i danas mu, kada uspješno kreće raditi i nastupati  hrvatskim glazbenim nebom, puno znače i smatra ih pokretačkom snagom na daljnjem putu.

Ovaj zgodni, talentirani 22.godišnjak prve glazbene korake je napravio u  rodnoj Istri i već kao devetogodišnjak nastupio na brojnim dječjim festivalima i redovito osvajao nagrade.  Gorljivu ljubav prema glazbi razvio je zahvaljujući roditeljima, trima starijim sestrama i Alanu Poropatu, čija Udruga Mali Veliki Mikrofon okuplja veliki broj nadarene djece i mladih.

Kao teenager,  Mateo je sudjelovao u stvaranju albuma  “Traži se prijatelj“, namijenjenog  Savjetovalištu  “Luka Ritz“  i borbi protiv nasilja među djecom, snimivši duet sa Marijanom Batinić. Nastupom na promotivnom koncertu u Zagrebu izazvao je oduševljenje publike ali i brojnih poznatih starijih kolega, što mu je učvrstilo odluku da slijedi svoje glazbene snove.

Kako je još u dječačkim danima upoznao autorice Ines Prajo i Arijanu Kunštek, čije pjesme je pjevušio i doma, bilo mu je prirodno povjeriti  im stvaranje pjesama za njegov budući prvijenac. Suradnja s producentom Dejanom Oreškovićem ga je oduševila i polučila uspjeh na ljetošnjem festivalu MIK, gdje je Mateo s nepodijeljenim simpatijama publike i stručnog žirija proglašen za najboljeg debitanta.

Iako je sve u njegovom životu obilježeno i protkano glazbom, Mateo je vrijednim radom i upornošću uspio položiti sve ispite na studiju Mediteranske Poljoprivrede i sada sprema svoj diplomski rad. Smatra da se glazba i priroda neprekidno prožimaju i zato mu je bilo lako odabrati studij i s uspjehom ga privesti kraju.

Svoj prvi singl Izgubljeni Raj, smatra skoro autobiografskom pjesmom, jer je doživio svaki ton i svaku riječ  kao osobnu priču. Zbog toga je presretan i za svoju autorsku ekipu u šali kaže da su spoj vidovnjaka, čarobnjaga i psihologa koji  ga u trenu “pročitaju“ i točno znaju što bi želio poručiti  pjesmom, pa čak i tajnu adresu na koju bi je poslao.

Za svoj prvi single kaže da je prekrasna suvremena priča o kraju ljubavi s kojom će se mnogi poistovjetiti –  “U današnjem trenutku se rastanci odvijaju tako, bez patetike, nastojite ostati na nogama, biti cool i u prijateljskim odnosima s onima koji vam slomiju srce. Nema više Romea i Julije, nitko ne umire, ali to je ipak mala, nevidljiva smrt za koju znamo onda kada smo ostavljeni. Sam  naslov pjesme je sve rekao…“

Koliko god pjesama o ljubavi bilo napisano i ispjevano,  “Izgubljeni raj“ i Mateova izvrsna interpretacija zvuče novo, svježe i traže još.

regionalexpress.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.