Video: Miran Vauh najbrži niz Škrbinu, Šišović najbolji Hrvat

2Slovenski biciklist Miran Vauh pobjednik je ovogodišnjeg izdanja biciklističkog spusta Buzet Downhill koje je jučer održano na stazi Škrbina pored Buzeta. U petom izdanju ovog ekstremnog buzetskog biciklističkog natjecanja, slovenski je vozač, nakon što je u kvalifikacijskim vožnjama postigao četvrto vrijeme ukupnog poretka, najbolje iskoristio sušenje poprilično blatnjave staze te s vremenom 2.57,263 zasluženo odnio pobjedu.

Drugo mjesto pripalo je Novozelanđaninu Wynu Mastersu koji je za pobjednikom zaostao 299 stotinki sekunde. Masters je imao najbolje vrijeme kvalifikacijske vožnje s rezultatom 3.07,164, no u finalnom nadmetanju malo mu je nedostajalo za slavlje. Najnižu stepenicu pobjedničkog postolja izborio je Francuz Benjamin Torrano s 2,259 sekundi slabijim vremenom od pobjednika utrke.

Što se hrvatske konkurencije tiče, pazinski biciklist Marko Šišović zauzeo je tek 30. mjesto ukupnog poretka, no i taj rezultat mu je bio dovoljan za slavlje u domaćoj konkurenciji. Šišović je finalnu utrku odvozio odlično, no desetak metara prije cilja napravio je početničku grešku i pao te pokvario mogućnost dobrog plasmana.

Drugo mjesto pripalo je Frani Lioviću iz Jastrebarskog, a treći je bio Zagrepčanin Berislav Topol (Šišmiš). Među 151 natjecateljem koji su se našli na startu finalne utrke, tek su četiri bile žene, a najbolje je vrijeme među njima ostvarila Zarja Černilogar iz Slovenije s vremenom 3.45,130 Pazinjanka Dubravka Družeta nakon pada na subotnjem treningu, završnog dana natjecanja nije nastupila procijenivši da se ne isplati riskirati dodatne ozljede.

U juniorskoj konkurenciji najbolji je bio slovenski vozač Luka Berginc s vremenom 3.31,252, dok je najbolji hrvatski natjecatelj bio Luka Šimunac (Macaklin) na šestom mjestu, koji je za pobjednikom u svojoj kategoriji zaostao više od minute.

Drugo mjesto hrvatske konkurencije pripalo je Buzećanu Danielu Cerovcu, a treće Davidu Lučiću (Macaklin). Iako su uvjeti finalnog dana bili znatno bolji nego tijekom subotnjih treninga, tridesetak vozača nije uspjelo nastupiti, a zahvaljujući sunčanom i vrlo toplom vremenu završna je vožnja uz 1,7 kilometara dugačku buzetsku stazu privukla i nekoliko stotina posjetitelja, koji su i ove godine mogli uživati u vratolomnim vožnjama spustaša.

glasistre.hr

foto: Lorena Gellini

Video: Miran Vauh najbrži niz Škrbinu, Šišović najbolji Hrvat

Video: tvistra.hr
Facebook: Vijesti TV Istre

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.