Video: Objavljen Natječaj za prikupljanje zahtjeva za kupnju stanova po programu poticane stanogradnje

Na jučerašnjoj (21.02.2013.) konferenciji za novinare održanoj u Maloj vijećnici zgrade gradske uprave u Pazinu gradonačelnik Grada Pazina Renato Krulčić je zajedno sa svojim suradnicima Danielom Maurovićem i Majom Stranić Grah objavio Natječaj za prikupljanje zahtjeva za kupnju stanova koji će se graditi po programu poticane stanogradnje i utvrđivanje Liste reda prvenstva.

Krulčić je u svojem govoru istaknuo kako je POS program sredstvo koje omogućava da se na najbolji način i pod najboljim uvjetima riješi stambeno pitanje građana.

Daniel Maurović, pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav, prostorno uređenje i graditeljstvo napomenuo je da će se stambena zgrada graditi na zemljištu u vlasništvu Grada Pazina u ulici Miroslava Bulešića u Pazinu kraj benzinske postaje INA. Zgrada po projektu ima bruto površinu od 1.367, m2 i sastoji se od prizemlja i tri kata. U prizemlju se nalaze poslovni prostori i jedan dvosobni stan prilagođen za osobe s invaliditetom. Na prvom , drugo i trećem katu su po dva dvosobna stana kvadrature od 53,60 m2 do 56,40 m2 i dva trosobna stana kvadrature od 74,10 do 74,95 m2 . Svakom stanu pripada spremište i parkirno mjesto. Navodi kako je danas objavljen Natječaj za prikupljanje zahtjeva za kupnju stanova i otvoren je do 25. ožujka 2013. godine. U tom periodu na Natječaj se mogu javiti svi zainteresirani građani sukladno Pravilniku o kriterijima i uvjetima za kupnju stana iz programa poticane stanogradnje. Nakon provedenog Natječaja Povjerenstvo sastavlja Listu reda prvenstva. U utorak 26. veljače 2013. u 18,00 sati godine u velikoj vijećnici Grada Pazina biti će održana prezentacija projekta za javnost koju će izlagati projektant iz tvrtke „Instrukt projekt d.o.o.“ iz Rovinja.

Maja Stranić Grah, pročelnica za gospodarstvo, financije i proračun navodi kao će se stanovi moći kupiti vlastitim sredstvima ili kreditom. Grad Pazin je zatražio ponude za kreditiranje od poslovnih banaka koje imaju svoje poslovnice na području grada Pazina. O uvjetima kreditiranja čekaju se informacije banaka.
Na novinarsko pitanje o interesu za kupnju stanova po provedenoj anketi zainteresirani za kupnju stanova Krulčić je odgovorio da je za kupnju stana zainteresirano 40-tak građana, pretežno u dobi od 26 do 36 godina.
Natječaj za prikupljanje zahtjeva za kupnju stanova koji će se graditi po programu poticane stanogradnje i utvrđivanja Liste reda prvenstva može se naći ovdje.

pazin.hr

[fbvideo id=”575963395749958″ width=”500″]

Video: tvistra.hr
Facebook: Vijesti TV Istre

© iPazin.net portal 2001. - 2024.