VIDEO: U Pazinu prvi put u Hrvatskoj demonstriran NTC sustav učenja koji se provodi sa darovitim učenicima

U Pazinu je po prvi puta u hrvatskoj demonstriran NTC sustav učenja koji se provodi s darovitim učenicima. Učenici četvrtih i petih razreda pokazali su sve stečene tehnike i prošli najveći izazov, NTC poligon.

Upravo je poligon bio jedan od najvećih izazova koji su djeca morala proći. Učenici su morali pokazati sve stečene tehnike uz fizičku aktivnost. NTC sustav učenja specijalizirani je program učenja u kojemu dominira aktivnost djeteta i njegov uspješan psihomotorni razvoj, a program radionica uključuje kompleksne motoričke aktivnosti, misaone klasifikacije i asocijacije. Jedna od tehnika učenja koja se najviše koristi u hrvatskom jeziku je slikovni prikaz.

Osnivač sustava učenja je dr. Ranko Rajović. Osnovu programa predstavljaju suvremena znanstvena otkrića iz polja neuroznanosti i pedagogije s ciljem razvoja kreativnosti i funkcionalnog znanja djece.

Pazinska je škola prva škola u Hrvatskoj koja je provodila NTC sustav učenja za darovite. Velik broj učitelja će i u sljedećoj godini položiti NTC edukacije, a u bliskoj bi budućnosti upravo pazinska škola mogla biti prva škola u Hrvatskoj s NTC licencom. Više doznajte u prilogu:

 

http://www.tvistra.hr/video-u-pazinu-prvi-put-u-hrvatskoj-demonstriran-ntc-sustav-ucenja-koji-se-provodi-sa-darovitim-ucenicima/

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.