Video: Počinje tečaj Amaterske radiogoniometrije

Danas, 20. veljače će u prostorijama Radiokluba Pazin započeti tečaj amaterske radiogoniometrije (ARG). Početak je zakazan za 19 sati, besplatno je i otvoreno za sve zainteresirane a predavač je predsjednik RKP-a Marko Češić.

Amaterska radiogoniometrija sport je nalik orijentacijskom trčanju, s razlikom da se ovdje umjesto zadanih točaka u prirodi traže skriveni odašiljači. Tečaj će se odvijati u dva dijela. U prvom dijelu, koji će se odvijati u učionici u trajanju od 2 predavanja, polaznici će dobiti uvod u prijemnike koje koriste za pronalazak skrivenih odašiljača, biti će im objašnjena tehnika goniometriranja kao i sve ostalo što moraju znati da postanu uspješni radiogoniometristi. Drugi dio tečaja, koncipiran kao četiri treninga od po tri sata, odvijati će se u prirodi, na stvarnom terenu, na kojem se već nekoliko godina održava takvo natjecanje u okolici Pazina.

O predavaču:

Marko Češić – Glavni je organizator natjecanja u amaterskoj radiogoniometriji posljednjih šest godina u Radioklubu Pazin, kroz koji se i sam počeo baviti ovim sportom. Sudjeluje na ARG natjecanjima u Hrvatskoj i organizira i vodi treninge ARG natjecatelja u Pazinu. Radioamater je posljednjih 19 godina.

Prvi dio tečaja održati će se danas (20. veljače 2013.) u prostorijama Radiokluba Pazin (M. B. Rašana 2/4, Pazin), u 19 sati, besplatno je i otvoreno za svih. Detaljnije o predavanjima/tečaju pogledajte na edu.rkp.hr ili na facebook eventu tečaja: FB Tečaj: Amaterska radiogoniometrija

[youtube lZTzGeXbmCY]

FB Tečaj: Amaterska radiogoniometrija

rkp.hr/iPazin.net

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.