Video: Sandi Blagonić: Nova vizija. Novi put

2„Situacija u Pazinu je teška i otužna“, rekao je na svom prvom javnom predstavljanju Sandi Blagonić, kandidat za pazinskog gradonačelnika. Podršku Blagonićevoj kandidaturi kao nestranačkom kandidatu na predstojećim lokalnim izborima dali su SDP i Nezavisna lista Valtera Milohanića, o čemu su na press konferenciji govorili predsjednik Gradske organizacije SDP-a Ivica Gržinić, nositelj Nezavisne liste Valter Milohanić te gošća, Ada Damijanac povjerenica SDP-a za Istru.

„Prije četiri godine pazinski je gradonačelnik Renato Krulčić obećao realizirati devet kapitalnih projekata: uređenje zgrade Mirne koja će postati sjedištem Županijske skupštine, uređenje glavnog gradskog trga s javnim WC-om, školsku sportsku dvoranu, uređenje autobusnog kolodvora, gradsku šetnicu od „Kamena“ prema Zarečju, vatrogasni dom na Lešću, dom umirovljenika na Lešću, podzemnu garažu te trgovački centar na prostoru bivših garaža Autotransa“, podsjetio je Blagonić i konstatirao kako nijedan od navedenih projekata do danas nije realiziran. „To je poražavajuća bilanca mandata aktualnog gradonačelnika!“, rekao je Blagonić.

Blagonić smatra da je trenutno stanje u Pazinu nije katastrofalno, ali je vrlo teško te da je „vrijeme za preokret nakon 20 godina vladavine IDS-a“.

Negativne trendove Blagonić namjerava preokrenuti raznim ekonomskim, kulturnim i socijalnim programima koji su osmišljeni zajedno s ekspertima iz Istre, Hrvatske, Europe i SAD-a. Po prvi puta na razvoju Pazina neće raditi samo on kao gradonačelnik uz pomoć građana Pazina već i afirmirani stručnjaci sa područja ekonomije, gospodarstva, kulture, dizajna, vanjskog uređenja prostora i to na volonterskoj osnovi. Spomenuo je i razgovore koje je vodio sa stranim investitorima što je prilika da se kroz projekte i investicije podigne zamrlu gospodarsku aktivnost u Pazinu.

Otvaranje socijalne samoposluge za socijalno ugrožene kategorije jedan je od projekata Blagonićevog programa kojim želi ne samo pomoći potrebitim sugrađanima već i jačati solidarnost i pravednost među žiteljima Pazina.

Najavio je i kulturni projekt kojim želi Pazin preobraziti u Art grad. U Pazinu bi tijekom godine boravili umjetnici i dizajneri iz Hrvatske i Europe koji bi svojim grafitima, skulpturama i instalacijama intervenirali u najzapuštenijm mjestima u gradu čime bi se grad brendirao kao jedinstvena turistička destinacija u Hrvatskoj.

„Od prvog dana moga mandata zaustaviti ću stranačko kadroviranje. Podobnost će zamijeniti sposobnost!“ naglasio je Blagonić i dodao kako će na čelna mjesta doći stručnjaci, a ne osobe putem stranačkih, rodbinskih ili prijateljskih veza.

Ivica Gržinić ispred pazinskog SDP-a naglasio je da program Sandija Blagonića, doktora humanističkih znanosti, predstavlja „veliku priliku i odlučan zaokret u životu Pazina“. Gržinić je također istaknuo nezadovoljstvo suradnjom njegove stranke s IDS-om u aktualnom mandatu rekavši kako je IDS nametao svoje stavove i ideje, dok za prijedloge i sugestije SDP-a nije mario niti ih uvažavao.

Poprilično kritički i oštro, o proteklih 20 godina vladavine IDS-a Gradom Pazinom kroz pet gradonačelničkih mandata, govorio je Valter Milohanić. On smatra kako je IDS zapostavio razvoj Grada, a svoje djelovanje sveo na financiranje PR agencija koje su bile plaćene za stvaranje lijepe slike o toj stranci u javnosti. Naveo je i podatak da je u Pazinu prije vladavine IDS-a bilo zaposleno oko 5500 radnika, da bi taj broj danas spao na jedva 3500 zaposlenih.

Ada Damijanac, povjerenica SDP-a za Istru također je pružila punu potporu Blagonićevoj kandidaturi istaknuvši kako nije bitna stranačka iskaznica već sposobnost i dodala „Želimo ljude bez putra na glavi!“

Blagonić je na kraju pozivao građane Pazina da izaberu jednu bolju, drugačiju viziju Pazina, jedan drugi, bolji put, put koji vodi prema pravednijem, ljepšem, bogatijem i sretnijem Pazinu.

Redakcija iPazin.net

Video: Sandi Blagonić, kandidat za pazinskog gradonačelnika
Za pregled video reportaže kliknite na link iznad

Video: tvistra.hr
Facebook: Vijesti TV Istre

20 komentara na “Video: Sandi Blagonić: Nova vizija. Novi put”

 1. starr napisao:

  ova je najbolja „Želimo ljude bez putra na glavi!“ jadni ste svi skupa ko god bude

 2. barba napisao:

  di se more nac taj Blagonicev program kojega su SDP-ovci odabrali? da i mi vidimo.

  “Po prvi puta na razvoju Pazina neće raditi samo on kao gradonačelnik uz pomoć građana Pazina već i afirmirani stručnjaci sa područja ekonomije, gospodarstva, kulture, dizajna, vanjskog uređenja prostora i to na volonterskoj osnovi.”

  da li se more znat ki su ti ljudi? ili ce mu ih IDS preotet pa ih ne smije objavit?

  ako bude i treci kandidat, sve mi ovo zgleda kao ponovo prepustanje vlasti IDSu :/

 3. lula napisao:

  Ako gledamo sposobnosti sadasnjeg gradonacelnika i sandija. Sandi je daleko kvalitetniji kandidat. Zao mi je sto sa na livo toliko crveni ali ako bude slozio dobru ekipu oko sebe (nezavisnih strucnjaka, ) ali i domacih ljudi koji se vec godinama trude ali do sada nisu bili bas slusani. Ako to napravi onda ima moj glas. Cekam taj program meni je dosta ids-ovskih floskula.

 4. taz napisao:

  Rabin vidit konkretan program jer na temelju općenitih izjava i špotanja IDS-a moj glas ne dobije. Kad vidin ča bi konkretno stori forši i dobije moj glas, a kako sad stvari stoje moj će listić bit prekrižen…

 5. Anonimno napisao:

  Napredne ideje, posebno one razvojne treba poticati, pohvalno je da ih ima i treba ih podržati.
  Ovom gradu međutim kronično nedostaju proračunska sredstva, naprosto ih nema. Nema gospodarstva, nema razvoja mada su kroz poduzetničke zone ( sada su one i na većem dijelu gradskog zemljišta)i druge mjere stvoreni dobri uvjeti. Školski i predškolski odgoj, socijala, kultura, sport i dr. potrebiti su bez daljnjega, ali oni ne donose novac, dapače oni neminovno troše novac poreznih obveznika.
  Koliko je SDP koji već 12 godina koalira i participira u vlasti sa IDS-om i HNS-om, a zadnjih 8 i sa HSU donio novih investicija u Pazin, koliko je to u 8 godina učinila nazavisna lista V. Milohanića, IDS, HDZ. Vi bez novaca ne možete proširiti javnu rasvjetu, asfaltirati prometnicu, urediti trg, izgraditi WC, dati plaće tetama u vrtiću, povećati socijelne naknade, unaprijediti sport i dr.

  Preporučam svim kandidatima za gradonačelnika i gradsko vijeće da najprije razmisle mogu li pronaći i dovući nove investicije kako bi se stvorila nova radna mjesta, povećali prihodi od poreza i doprinosa, komunalnog doprinosa, komunalne naknade.
  Nemojte samo kritizirat jedan drugega, jasno se znaju i do sada ostvareni rezultati i dometi i mogućnosti svake stranke i pojedinaca koji izlaze na izbore.

  Ili sa puno istinom o svom doprinosu ovom gradu izađite sami ili ne provocirajte kako to ne bi uradili drugi.

  Ništa osobno protiv nikoga, ali stvari su preteške i preozbiljne da bi preizbornu kampanju sveli na pljuvačnicu.

  Sretko na izborima svima koji ovom gradu i njegovim građanima žele i mogu ostvariti boljitak.

  1. uff napisao:

   BRAVO… !!! Konačno jedan smisleni komentar !

 6. SUNSHINE napisao:

  BRAVO !! Imaš moj glas !!
  konačno jedan intelektualac. neka se konačno maknu ovi lopovi s vlasti !

  1. Intelektualac napisao:

   …Jer kao intelektualci ne moru bit lopovi? Odlična logika, bravo.

 7. . napisao:

  Treba tražit nobce okolo, ode EU i sl.

 8. forza_pazin napisao:

  gržinić – blagonić pa kakva je to kombinacija? Žalosti ča se Sandi spušta tako nisko. Nič dobrega od tega.

 9. Anonimno napisao:

  dajte dite materi…

 10. pazinjan1 napisao:

  Iza kulisa…
  Ne želim nikog vrijeđat samo želim podjelit svoje viđenje stvari.

  Godinama se priklanjao IDSu ali očigledno nije bio podoban ili nije bio shvaćen od strane istih.
  Nadalje da ostanem u granicama normi ponašanja neću iznosit čijenice koje su 100% na mjestu i provjerene a nikako ne idu u prilog novom kandidatu za gradskog gradonačelnika.
  Iz svega priloženog odaje dojam da na izbore nije izašao kao nezavisni kandidat već na žalost krajnje ovisan. Njegov poduzetnički duh nikako nije u skladu sa našim potrebama… jer svaka čast kulturnim programima koje najavljuje ali nama treba nešto puno priječe..
  kultura iziskuje novac…a novaca nema..Dapače,bit će dobro došla u našem gradu…nakon što se grad i država oporave ;)
  Čovjek nam nudi desert, a da nismo prije pošteno jeli…lijepo slatko ali napotpuno…

 11. jabadabadu napisao:

  Slažem se s rečenim, da nudi desert, a da se o glavnom jelu ni ne zbori.
  Upad naglavačke u pazinsku političku scenu nekoliko desetaka metara prije kraja utrke.To kao kada se nekoliko dana prije izbora po prvi (i zadnji) put jave neke ad hoc osnovane stranke.
  Podosta razočaravajuć izbor kandidata Nezavisnih s obzirom da su i među sobom imali ozbiljnije, upućenije i otvorenije kandidate koji bi bili u stanju osvojiti gradonačelničko mjesto. Krulčiću su ovako vrata potpuno otvorena, a možda je tako i pravedno kad se ne želi preuzeti odgovornost.

 12. pazin.... napisao:

  Koliko čujem, na njegovom ekonomskom programu radi jedan sveučilišni profesor i jedan od najačih poduzetnika u regiji.
  A izjavio je da je započeo razgovore i sa stranim investitorima. A ovo što ti kažeš da je desert (kulturni program) je uklopljeno u taj ekonomski dio…. kao sinergijski model koji su preuzeli sa zapada.

 13. E-MAN napisao:

  E-ljudi, a da bacimo anketicu oko ova 2 kandidata?
  Sandi ima moju punu podršku. Možda sam u manjini?

 14. Anonimno napisao:

  ja bin isto za blagonića

 15. pazinjan1 napisao:

  ok..oko njega spremni sami stručnjaci..poduzetnik..i blabla…Pardon maj frenč,ali kega mi tu biramo?Jer ako njega biramo,on nek reče ča ON NUDI!Marioneta imamo i preveć..

 16. Ernestwhf napisao:

  Smatram da je za Pazin i pazince,najbolje riješenje odnosno najbolji izbor,kandidat HDZ-a, Ivan Bubić. Čovjek od ruke, čovjek od struke, jedini koji ima za ponudit i,ča je najvažnije,i realizirati ono ča kaže, a to je zaposliti nezaposleno,otvotiti zatvoreno i oživjeti mrtvo. Krulčić se uz pomoć Šiprake i IDS-ovih trabanata šlepa,Blagonić je šminka i puca iz praznih pušaka, on je čovjek medija i za medije, a Pazinu treba jaka i sposobna ruka, ruka odluke i čovjek riječi i “fati”. Vrijeme floskula i dizajna nije zasigurno ono koje dolazi. Drage Pazinke i Pazince glas za Iveta je spas za Vas!

 17. Istraaa napisao:

  Za blagonica

 18. Anonimno napisao:

  kakve je rezultate bubic napravio kao hdzeov kadar u zagrebu ministarstvu gospodarstva? te da se nezaposlenost jedino povecala:/

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.