VIDEO: Tko vjeruje obećanjima o novoj pulskoj bolnici?

normal_869960909.jpgVideo šetnja prostorima pulske Opće bolnice u Zagrebačkoj ulici dojmljiv je uradak tima Dina Debeljuha, kandidata za istarskog župana u prvom krugu ovih lokalnih izbora, koji do sada, vjerojatno, mnogi građani, uključujući i nas,
nisu vidjeli.

Debeljuh upozorava na zapuštenost i nemar koji vladaju na svakom koraku, vodeći gledatelje od apokaliptičnog ulaza u bolnicu, preko zaraslog parka, kraj zanemarene šterne i devastirane pumpne stanice, pored fontane kao potencijalnog izvora zaraze do ruševnih zgrada Psihijatrije i Zaraznog odjela.

– Podsjetio bih na neka od obećanja župana Ivana Jakovčića. U medijima nalazimo njegovu najavu iz 2003. godine da će se ugovor o sufinanciranju nove pulske bolnice s Ministarstvom zdravstva potpisati najkasnije u srpnju, a izgradnja počinje 2004. godine. Potom je 9. prosinca 2004. izvijestio da je nova Vlada poduprla izgradnju nove bolnice, da bi u ožujku 2005. rekao da je prihvaćeno idejno rješenje prema kojem će bolnica koštati 400 milijuna kuna, a dovršit će se 2008. godine. Ove, 2009. godine, Jakovčić ponovo najavljuje gradnju nove bolnice, kojoj je cijena narasla na 700 milijuna kuna, a rok dovršetka je 2012. godina. Obećanje je to kojem malo tko vjeruje, zaključuje Debeljuh u videu koji donosimo. (MBM)

www.barkun.hr

[youtube KLyEn2fU5ag]

1 komentar na “VIDEO: Tko vjeruje obećanjima o novoj pulskoj bolnici?”

  1. zupan napisao:

    U ovome tekstu postoji samo jedna netočnost, a to je da je Opću bolnicu u Puli IDS počeo graditi još davne 1994-1995 godine, a Nino ju je počeo graditi otkad je postao župan. Znači IDS je gradi već cca. 15 godina. Županijska bolnica je kako joj samo ime i kaže pod nadležnosti Županije, odnosno onoga tko vodi županiju i taj je odgovoran za njeno stanje. OB Pula je najgora županijska bolnica u cijeloj Hrvatskoj i najveća sramota Istarske Županije.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.