Video: Vokalna skupina “Rožice” – Pazinski vokalni anđeli

Vokalna skupina RožiceSve je započelo u rujnu 2006. godine, “7. sat četvrtkom”, kao slobodna aktivnost u sklopu GSŠJD Pazin, pod vodstvom profesorice Marice Ursić. Vezala ih je glazba i ljubav prema pjesmi a danas gdje god da nastupe sve ostavljaju bez daha. Video i fotografije u nastavku.


Vokalna skupina “Rožice” pod tim nazivom djeluje od 2006. godine, a prerasla je iz vokalne skupine Gimnazije i Strukovne škole Jurja Dobrile u Pazinu koju vodi dugi niz godina profesorica Marica Ursić.

Prvu postavu su činile članice: Silvia Križanac, Ana Velić, Klaudia Jelenić, Iva Gortan, Patricia Počanić, Valentina Smoković, Nina Hrelja, Sabina Šišović, Marta Ursić i Ana Majić. Instrumentalno su ih popratili Iva Gortan na violini, te Goran Farkaš na gitari.
Njhov je, kako same kažu entuzijazam rasao, tako da su od jednostavnih pjesama prelazile na sve zahtjevnije i uz to su postojale upornije.

Prva postava Rožica
Vokalna skupina Rožice
Vokalna skupina Rožice
Upornost i talent je urodio plodom te su u ovom sastavu u lipnju 2007. izdale svoj prvi CD pod nazivom “Izliči Me”. Na CD- u se može naći raznolik repertoar: narodne pjesme istraskog, primorskog i dalmatinskog podneblja, duhovne šansone, klasična glazba te pjesme zabavnog karaktera.

Nalazile su se jednom do dva puta tjedno, ovisno o mogućnostima vezanim uz školske obaveze.
U prošloj su školskoj godini imale mnogo nastupa: nastup povodom Eko dana u školi, nastup na koncertu povodom Dana tjelesnih invalida u Pazinu, Božićni nastup u školi, na maturalnoj zabavi u Histriji u Puli, na otvorenju SEMEPA u školi, sudjelovale su sa zborom klasične gimnazije na Smotri zborova katoličkih gimnazija u Zagrebu, na Svečanoj sjednici povodom Dana grada, na promociji Cd- a u Kaštelu u Pazinu, sudjelovale su kao gosti na Radiju 052, te na Radio Istri, pa tu je i nastup povodom promocije maturanata.

Budući da se generacije izmjenuju, ove godine članice Rožica su: Iva Gortan, Valentina Smoković, Valentina Ujčić, Nina Hrelja, Patricia Počanić, Sabina Šišović, Marta Ursić, Ana Majić, Andrea Udovičić, Katja Sirotić, Laura Ivančić, te Klaudia Jelenić jedina studentica Rožica. Najdraže pjesme su im “Izliči me”, “Velik si” i “U našeg Marina”. Uglavnom se nalaze utorkom nakon nastave, a ravnatelj GSŠJD-a i ostali profesori su im velika podrška.

Sadašnja postava Rožica
Vokalna skupina Rožice
Vokalna skupina Rožice
Ove su školske godine nastupale na slijedećim manifestacijama: Dan učitelja – na nivou grada, na Međunarodnom skupu učitelja i odgojitelja, nastup na koncertu Hommage a Saša Šantel, Dan tjelesnih invalida u Pazinu, nastup na Eko danu u školi, nastup na Blagdanskom koncertu folklornog društva Pazin, Božićni nastup u školi, nastupi na maturalnim zabavama u Pazinu i na Danima meda u Pazinu. Naravno, to nije i kraj jer još ih ove školske godine očekuju brojni nastupi.

U sljedećem videu možete uživati u njihovoj izvedbi na maturalnoj zabavi u Pazinu koja je održana 16.02 ove godine. Pjesme koje izvode su Rusulica i Jadranska Sol.

[youtube MzH23Dw6i8o]

Za kraj ovog članka završio bih s riječima koje možete naći na njihovom CD-u:

Danas nismo samo vokalna skupina, postale smo prijateljice, a to je ono najvažnije.

„Ne hodaj ispred mene, možda te neću slijediti,

Ne hodaj iza mene, možda te neću voditi.

Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj.” Albert Camus

Zahvaljujem se profesorici Ursić na informacijama, fotografijama i video materijalu, kao i članicama vokalne skupine “Rožice”. Želim vam mnogo uspjeha u daljnem radu.

Antonio Češić
antonio.cesic (at) gmail.com

3 komentara na “Video: Vokalna skupina “Rožice” – Pazinski vokalni anđeli”

 1. aravnic napisao:

  Meni su predobre! Svaka čast na trudu i zalaganju! I Češiću za članak! ;)

 2. Anonimno napisao:

  cure su fantastične, banderas je poce delat ludo dobre clanke
  bravo tutti!

 3. cesko_jr napisao:

  bas su zakon….banderas..to cujen od izabranih samo tako da znan od kega je ovo doslo..tnx :) ravnicu takoder…

  bija mi je veliki gust delat ovaj clanak…i jos jedan put se zahvaljujem prof Ursić i clanicama…se nadan buducoj suradnji

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.