Vijećnici glasali za obnovu ceste do Gologoričkog Dola

Predviđeni proračun za iduću godinu iznosi 17,4 milijuna kuna potvrdili su gračaški općinski vijećnici na posljednjem zasjedanju vijeća u zgradi Špital.

Uz redovno poslovanje najveći dio sredstava planira se za projekt izgradnje dječjeg vrtića u Gračišću, rekonstrukciju nerazvrstane ceste Lovrići-Bažoni-Brežani-Matkovići-Poldrugovci, “Visitor centar – Katinina kuća”, nastavak popločenja starogradske jezgre mjesta, uređenja groblja u Gračišću i Škopljaku te nastavak rekonstrukcije i uređenja škole u Milotskom Brijegu. Vijećnicima je predstavljen “Vodič za građane” u kojem je prezentiran općinski proračun za 2017. godinu po stavkama kako bi se mještanima na jednostavniji, razumljiv i slikovit način prikazalo u što se planiraju utrošiti proračunska sredstva.

Gračaški su vijećnici dali suglasnost za projekt asfaltiranja spomenute ceste Lovrići-Bažoni-Brežani-Matkovići-Poldrugovci-ŽC 5046 koja se planira provesti putem mjere 7 (Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima) Programa ruralnog razvoja, a vrijednost projekta prema projektno-tehničkoj dokumentaciji iznosi tri milijuna kuna.

glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.