Vijećnici HDZ-a napustili sjednicu Gradskog vijeća; dodijeljene nagrade i priznanja

Vijećnici Kluba zastupnika HDZ-a napustili su jučerašnju sjednicu Gradskog vijeća na kojoj je jedna od točaka bila odluka o nagradama i priznanjima Grada Pazina. Kako saznajemo, razlog nije u samim kandidatima, za koje se slažu da su kvalitetni, već u višegodišnjem ignoriranju njihovih prijedloga za ova najviša gradska priznanja.
– Očito mjerila i kriteriji za priznanja nisu isti kad je riječ o kandidatima vladajuće koalicije IDS-SDP i našim kandidatima. Godinama podnosimo naše prijedloge, uglavnom kulturne i obrazovne institucije, primjerice Franjevački samostan, ali se oni ne razmatraju, kaže Stjepan Gabrić, predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a, poručivši da se na Vijeću radi netransparentno.

Prošle je godine, primjerice, HDZ-ov prijedlog odbijen s objašnjenjem da nije primjereno priznanje dodijeliti vijećniku, iako je godinu ranije upravo jedan vijećnik bio dobitnik priznanja, ali na prijedlog vladajućih. Ovogodišnji kandidat HDZ-a, koji ponovo nije prihvaćen, je Silvano Prodan, dugogodišnji uspješni gospodarstvenik, predsjednik NK Pazinka i prvi predsjednik HDZ-a u Pazinu, a u obrazloženju predlagači navode njegov doprinos gospodarstvu, sportu i demokratizaciji. Gabrić nam je ispričao kako su dva sugrađana zahvalila na mogućnosti da ih HDZ kandidira, uz napomenu da se zna „kako to ide“ u Pazinu. – Želimo da se priznanja dodjele ljudima i institucijama isključivo po kvaliteti njihova rada, a ne prema tome kojoj političkoj opciji pripada predlagač, kaže Gabrić. (MBM)

www.barkun.hr

Ovogodišnji dobitnici Plakete Grada Pazina su dr. Marčelo Dujanić, rektor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i Mihail Cseplö, višegodišnji predsjednik pazinskog Društva likovnih stvaratelja.
Nagradu Grada dobiva Radioklub Pazin, a gradsku Povelju Obrt za proizvodnju bezalkoholnih pića Ferenčić iz Starog Pazina.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.