Za vikend oprez, očekuje se obilna kiša

Prema prognozi meteoroloških službi ovaj vikend na području Sjevernog Jadrana – Istarske županije od subote u popodnevnim satima, u noći sa subote na nedjelju te u nedjelju, očekuje se kiša koja lokalno može biti vrlo obilnih količina i jaki jugozapadni vjetar.

Stožer civilne zaštite Istarske županije, gradski, općinski stožeri, službe i komunalna poduzeća Istarske županije spremna su za moguće intervencije na spašavanju ljudi, životinja i imovine.

Stožer civilne zaštite Istarske županije savjetuje građanima dodatan oprez radi mogućih velikih količina padalina, mogućnosti poplava koje mogu ugroziti imovinu i ljudske živote.

Savjetuje se građanima:

– osobito u predjelima gdje se skupljaju velike količine vode da poduzmu radnje u okviru mogućnosti kako bi zaštitili stambene i gospodarske objekte od prodora vode,

– da se ne kreću prometnicama bez osobite potrebe za vrijeme nevremena,

– da ne parkiraju svoja vozila na mjestima gdje se zadržava voda, iznad šahtova za vodu, ispod stabala i na nedozvoljenim mjestima,

– da vlasnici plovila dodatno provjere vezove svojih plovila,

– da prate obavijesti putem radija i elektronskih medija

– da o mogućim zapažanjima i informacijama o opasnosti obavijeste nadležne službe na brojeve telefona Centar 112, Vatrogasci – 193, Policija – 192 i Hitna medicinska pomoć – 194.

glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.