Vikend pejzažna radionica ‘Motovun 2016’ – pridružite se Fotovuncima

Dvodnevna vikend pejzažna radionica ‘Motovun 2016’, održat će se na nekoliko atraktivnih lokacija u Motovunu i bližoj okolici, u subotu 21. i nedjelju 22. svibnja. Radionica je besplatna i namijenjena je isključivo članovima Udruge fotografa Fotovun iz Motovuna, no još uvijek nije kasno da se pridružite Fotovuncima te članstvo u njihovoj mladoj, ali vrlo aktivnoj udruzi započnete ovom vrijednom i korisnom radionicom.

Dvodnevna radionica započinje u subotu u 12 sati. Po dolasku na prvu lokaciju, sudionike će se upoznati s detaljnim planom radionice, osnovama pejzažne fotografije (postavke, oprema, kadriranje i dr.), nakon čega slijedi praktičan terenski rad te interakcija s predavačem i asistenticom. Nakon klasičnog fotografiranja pejzaža, radionica se premješta na lokaciju za fotografiranja zalaska sunca, gdje će se sudionike upoznati s „zamkama” fotografiranja zalaska sunca, s posebnim naglaskom na kadriranje, ekspoziciju, korištenje filtera itd. Potom slijedi fotografiranje u vrijeme sutona, zlatnog i plavog sata. Kada se terenski dio prvog dana radionice privede svom završetku, dojmovi sa radionice će se zbrojiti u Motovunu, gdje će se nakon zajedničke večere, druženje nastaviti u prostorijama udruge koja se nalazi na adresi Trg Andrea Antico 1 u srednjovjekovnoj gradskoj jezgri Motovuna.

U nedjelju 22.5. se radionica nastavlja s početkom u 9 sati, kada su na rasporedu razgovor o naučenom, komentiranje fotografija, prikaz obrade na konkretnim fotografijama te pitanja i odgovori. Završetak radionice je u 12,30 sati.

Također, u sklopu nacionalnog programa Dana otvorenih vrata udruga RH 2016, svoja će vrata svim zainteresiranim mještanima i posjetiteljima Motovuna otvoriti i motovunska Udruga fotografa Fotovun i to u srijedu 25. svibnja 2016. godine u razdoblju od 15 do 20 sati.

Svi zainteresirani za učlanjenje u Udrugu fotografa Fotovun mogu ispuniti online upitnik za članstvo na slijedećem linku: https://goo.gl/60QWm8, na facebook stranici udruge ili na web stranici www.fotovun.hr.

ipress.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.