Vikend pun aktivnosti za pazinske košarkaše

2Proteklih dana košarkaši Ghia staff Pazin imali su međunarodne aktivnosti. Jedini koji su bili u svom Pazinu su seniori. Pobijedili su njemački Happenheim kojega su ugostili na zamolbu svog sportskog prijatelja atletske legende Radovana Kirina, javljaju iz kluba.

Igrači rođeni 2001. pod vodstvom trenerskog tandema Dario Lukšić i Tanja Ančić nisu uspjeli kod drugog pazinskog sportskog prijatelja Drage Nikšića iz Belišća obraniti lanjski naslov. Najprije su pobijedili Osijek, ali su u drugoj utakmici umorni nakon vodstva tri četvrtine izgubili od mađarskog Pečuha. Drugog dana turnira za treće mjesto pobijedili su ekipu Novog sada. Pobjednik je ekipa Borika, trećeg pazinskog sportskog prijatelja Pere Perića, koju inače Pazinci redovno pobjeđuju.

Najmlađi igrači rođeni 2003. i mlađi bili su peti puta zaredom na 9. Memorijalnom mini basket turniru u San Giovanni di Valdrano, kod velikog pazinskog sportskog prijatelja legendarnog Paola Spaghettija – Spage koji je ponovno karizmatično dirigirao sa 85 utakmica u tri dana na turniru. Pazinci su pod vodstvom Nevija Ferenčić uz pomoć Gregora Beline odigrali sedam utakmica, sakupljali iskustvo te osvojili pehar kao i svih 25 sudionika turnira te pobijedili prvu i posljednju utakmicu na turniru u kojoj je Tomas Belina pogodio pet šuteva izvana zaredom. Treba spomenuti njihova imena Stefano Ferenčić, Matteo Udovičić, Erik Fonović, Roko Paulišić, Borna Vid Erniša, Matteo Ivančić, Martin Bertoša, Borna Bezić, Luka Guštin, Tomas Belina i Matej Jelušić. Dečki su se borili, nitko se nije ozlijedio niti bolestan otišao kući, svi su željeli još ostati te su izgrađena nova prijateljstva s vršnjacima iz Maccabi Haife, Varšave, Polisportivagalli…

KK Ghia Staff

© iPazin.net portal 2001. - 2024.