Vikend rezerviran za pješačenje u Pazinu

Povodom 16. Međunarodnog dana pješačenja Istarske županije u nedjelju 06. svibnja 2012. godine održati će se organizirano pješačenje. Organizatori pješačenja su Planinarsko društvo Pazinka, Turistička zajednica središnje Istre, Savez sportske rekreacije Istarske županije “Sport za sve”.

Pješačenje će se održavati u vremenu od  9.30 do 18 sati na lokaciji Pazin – Beram – Gortanov brijeg, a sudionici će se okupiti u Pazinu, ispred Spomen doma između  9.30-10 sati.

Pješačenje je podijeljeno na lakšu i težu varijantu, među kojima lakša varijanta počinje u 10 sati na ruti Pazin-Rijavac (most Sv. Jožefa)- Orljak- Gortanov brijeg, dok teža varijanta obuhvaća sljedeću rutu: Pazin – Rijavac (most Sv. Jožefa) – Orljak – crkva Svete marije na Škrlinah (prigodno predavanje studentice pov. umjetnosti o ciklusu fresaka “Ples  mrtvaca”)- Beram – Gortanov brijeg.

U 14 sati za sudionike je predviđen odmor, okrjepa na Gortanovom brijegu, ugodno druženje te naposljetku povratak kućama. Pozivamo sve zainteresirane da se odazovu i obilježe međunarodni dan pješačenja Istarske županije.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2021.