Vikend u znaku biciklističke utrke ”Kroz Istru – memorijal Edi Rajković”

2Ovoga vikenda, odnosno od 19. do 21. travnja, na istarskim se prometnicama održava tradiocionalna 53. međunarodna juniorska biciklistička utrka pod nazivom ”Kroz Istru – Memorijal Edi Rajković“. Na utrci sudjeluju 22 reprezentacije svijeta, 132 natjecatelja biciklista, prateće službe i osiguranje.

Biciklistička utrka održati će se tijekom slijedeća tri dana, po etapama kako slijedi;

1. etapa, 19.4. na itinereru Rovinj – Vodnjan – Pazin – Motovun -Buzet,
2. etapa, 20.4. na itinerernu Umag – Oprtalj – Motovun – Pazin – Gračišće – Kršan- Labin,
3. etapa, 21.4. na itinereru Vrsar – Žminj – Barban – Prodol –Filipana- Marčana – Pula.

Zbog održavanja biciklističke utrke povremeno će se zatvarati dionice cesta neposredno prije i za vrijeme prolaska biciklističke karavane, stoga pozivamo sve vozače motornih vozila koji se nađu na pravcu održavanja biciklističke utrke da postupaju po uputama i zapovijedima policije i drugih osoba u organizaciji (radara), odnosno da uspore i zaustave vozila do prolaska biciklista.

Na predviđenim ciljevima biciklističkih etapa, u ulici II. istarske brigade u Buzetu, na Trgu u Starom gradu Labinu te na Giardinima u Puli, promet vozila privremeno će se ograničiti i zatvoriti za sva vozila, neposredno prije dolaska biciklista, odnosno završetka etapnih biciklističkih utrka.

Zadnjeg dana utrke, u nedjelju 21. travnja, u gradu Pula biti će na snazi povremene zabrane i ograničenja prometa, kako slijedi;

– u vremenu od 12 do 14 sati za promet će biti zatvorena ulica Giardini,
– za promet biti će zatvorene i prilazne ceste koje vode u smjeru Giardina, i to; Zagrebačka ulica i Carrarina ulica,
– zbog zatvaranja prometa, u vremenu od 12 do 14 sati, ulicom Giardini vozila javnog gradskog prijevoznika Pulapromet i Taxi vozila neće moći prometovati,
– iako je satnica prolaska biciklista orijentaciona između 12 i 12,30 sati, neposredno prije nailaska biciklista, na 15 minuta biti će zatvorene ulice za promet i to: Valica od Mercatora, Labinska, Cesta P. Brigada (most),Tršćanska, Trg na mostu (Punta) – Istarska uz Arenu do Giardina,

Pozivamo vozače da ne parkiraju vozila u ulici Giardini i Istarskoj ulici do Arene, jer će se postaviti metalne ograde kao mjera zaštite, budući da ciljna ravnina mora biti osigurana u skladu s međunarodnim propisima i propozicijama UCI biciklističkog pravilnika.

istarska.policija.hr

5 komentara na “Vikend u znaku biciklističke utrke ”Kroz Istru – memorijal Edi Rajković””

 1. galjardo napisao:

  Oh ne,ponovno ova smetala na cesti koji još u Pazinu nisu ostavili ni lipe, jedu samo paštu po hotelima u Poreču, a bacaju plastične boce po grajama uz naše ceste. Prošli put san čeka 2 ure za doć od Stancije Pataj u Lidl.ooooh neeee!

  1. Aknonimni napisao:

   … otprilike kao i sav motorizirani promet koji svakog dana, 24h prolazi preko ipsilona i lokalnih cesta, pljuje, baca žvakaće, boce, smeće, opuške, dimi, a ne ostavlja ni kune kod nas. Ni kod tebe. :)
   No, sad ne možeš reći da nisi na vrijeme informiran stoga kreni u životno važan šoping na vrijeme. :-P

   1. hostel napisao:

    hahaha, dobar return

 2. galjardo napisao:

  možda neću baš u šoping , već recimo u posjet bolesnik bakici…Neka idu u Poreč delat gužvu, iliim tamo smetaju kružni tokovi?

 3. Anonimno napisao:

  Hitno objavit satnicu prolaska kroz Pazin, znamo ča je bilo lani.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.