Vilim Bon: Htio sam spriječiti Thompsonov koncert u Pazinu

Policija je jučer poslijepodne saslušala Vilima Bona (59), koji je prošlog četvrtka u 4.15 sati postavio eksplozivnu napravu u Boćarskom domu u Pazinu, pri čemu je i sam ozlijeđen. U razgovoru je Bon ustvrdio da je “sam, bez ičijeg poticaja ili nagovaranja, a s osobnim motivom sprječavanja koncerta, potaknut nekim tekstovima Thompsonovih pjesama, htio spriječiti održavanje najavljenog koncerta”.

Utvrđeno je da je postavljena jedna eksplozivna naprava, koja je eksplodirala izvan objekta, a svi izuzeti tragovi vještače se u Centru za kriminalistička vještačenja “Ivan Vučetić” u Zagrebu.

Bon je i dalje na liječenju u pulskoj bolnici, a prijavljen je za kazneno djelo dovođenja u opasnost ljudi i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Dvoranu Boćarskog doma pregledala je i protupožarna inspekcija te je utvrđeno da ne postoji sigurnosni rizik od požara. Organizator je pored koncerata 20. i 21. prosinca, prijavio i treći koncert koji će se održati u ponedjeljak 22. prosinca.

www.barkun.hr

12 komentara na “Vilim Bon: Htio sam spriječiti Thompsonov koncert u Pazinu”

 1. axl napisao:

  Ma ga seremo !!!!!!!

 2. axl napisao:

  Istina je to iza zastora se krije , istina je i još otkrivena nije !!!!!

 3. tomcub napisao:

  a zašto to ne bi bilo moguće, pa to je princip Occamove oštrice, najjednostavnije rješenje je najvjerojatnije, Kajin je pozvao na ustanak, a Bon je pokazao Istrijanima kako se to radi, ovo zadnje nije moja teorija, prepoznati će se čija je :)

 4. axl napisao:

  Slažem se sa tobom da je i to moguće ali isto tako može bit i dvosjekli mač !

 5. vilim_bon_heroj_a_ne_zlocinac napisao:

  ma ča taj glupi grad i policija će stvarno dopustit taj koncert? budaletine šljutave

  1. Rovinjez napisao:

   Znači podržavate terorizam za “pravi” cilj???
   Čudi me to za tolerantne, miroljubive i liberalne Istrijane, koji btw. svakog neistrijana etiketiraju s “oni priko Učke”, “oni zgora” i sl. I ja sam istrijan, ali se ne busam u prsa tom tolerancijom…
   Nedavno je oslobođen Bušić, pa su se mnogi, naročito iz IDS-a i Istrijana, čudili da ga slave kao heroja jer je terorizmom pokušao ukazati na stanje u bivšoj Jugi.

   1. maciavelli napisao:

    .Potraži pomoć za razumijevanje onoga ča ću ti napisat.Ti si vanzemaljac, jednostanični organizam bez ikakakve sposobnosti zaključivanja.Terorizam nikad nije cilj,to je sredstvo.Ne postoji dobar ili loš terorizam.Ako opravdavaš jedan (bilo koji) opravdavaš sve.Vili bon barem nikega ni ubi kao ovi tvoj Bušić.inače ponavljam ti jedan već napisani odgovor,
    To ti je dragi moj obična matematika skupova .Nisu svi Hrvati katolici,Niti su svi katolici ustaše,ali su svi ustaše bili Hrvati i katolici,to inače zovemo najmanji zajednički nazivnik.sedi dole i ponavljaj razred.Inače u matematici je uobičajena provjera rezultata sa drugim primjerima.Na primjer ;nisu svi Srbi pravoslavci ,niti su svi pravoslavci četnici. ali su svi Četnici bili srbi i pravoslavci.Kad ta dva izraza uvrstiš u jednađbu ispada kao što je i red da sa obe strane znaka = bude isti rezultat.Provjeri i javi koji je tebi rezultat izaša.Traži pomoć ako negdje zapneš ali najprije makni oćale za slijepce vjerojatno ti one smetaju i provaj se domislit ki ti je da recept za njih.Pitaj svog liječnika dati prepiše neki dobar lijek protiv mržnje jer ti blagoslovljena vodica ne pomaže,naprotiv

   2. shpia napisao:

    san kurijoža znat kako je bilo u bivšoj Jugi. ča znaš iz prve ruke? a ča ti se ne čudiš da se Bušić slavi kao heroj?
    Inšoma , bušići su super, ma Bušić …. mali Buš, Bu(š=j)ić, ke koincidenze!

 6. broj1 napisao:

  da bon je bio uvijek anarhista bivšeg sistema i njihovih ideologija kao i sada

 7. mprodan napisao:

  Ocekujem ispriku Kajina… not :D

 8. Lino napisao:

  “sam, bez ičijeg poticaja ili nagovaranja, a s osobnim motivom sprječavanja koncerta, potaknut nekim tekstovima Thompsonovih pjesama, htio spriječiti održavanje najavljenog koncerta”

  Ovo je izjava naštrebana od nekog odvjetnika (vjerojatno dobrog). A ča je sa ona dva druga lika koji su bili s njin poli boćalište kad je shitilo?

 9. shpia napisao:

  ma , inšoma !!!! ča da vero ge jera anke altri?

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.