Vilma Mlekuš nova tajnica Folklornog društva Pazin

Na izbornoj skupštini Folklornog drušva Pazin, održanoj u petak, 29. siječnja, u prostorijama društva, Davor Zović ponovno je izabran za predsjednika društva, Davor Bažon za potpredsjednika, dok će funkciju tajnice, umjesto Sandre Farkaš, koja je odstupila na vlastiti zahtjev, obnašati Vilma Mlekuš.

Za članove izvršnog odbora potvrđeni su Marko Pernić, Elvis Fabris i Draženko Gržetić, dok je nova članica Renata Šestan. Voditelji sekcija nisu se mijenjali: Davor Zović voditelj je odrasle sekcije, Vilma Mlekuš dječje, a Marko Pernić glazbene.

Pazinski su folkloraši ove godine imali sedamdesetak nastupa, od kojih su za istaknuti humanitarni koncert s Anom Rucner u Zagrebu, međunarodna smotra folklora u Delnicama, snimanje emisije Lijepom našom u Pazinu, otvaranje svjetskog prvenstva u pikadu u Poreču, uz održavanje koncerata u spomen preminulim voditeljima Jasenki Štefanić i Cvetku Benaziću, te božićno-novogodišnjeg koncerta.

Ove su godine ostvarili projekt „SKUBAČIJA“. Skubačija je narodni običaj skubenja (raščešljavanja) vune za mladenkin madrac. Projekt je bio podijeljen u tri radionice: u prvoj je prikazano tradicionalno šišanje ovaca, u drugoj je prikazan način čišćenja, pranja i sušenja vune, te treća, u kojo je prikazano raščešljavanje vune, te punjenje i šivanje madraca. Trenutno je u tijeku izrada DVD-a sa snimljenim materijalom, čiji se završetak očekuje krajem veljače.

Nova koreografija u repertoaru pazinaca je koreografija „Plesova Zagorja“, započeta tijekom jesenskih proba 2014.g., postavljena je u cjelosti, a sa svih pet plesova premijerno je izvedena na Božićno-novogodišnjem koncertu 11.12.2015.

Za ovu godinu folkloraši planiraju međunarodna gostovanja, nastavak šivanja nošnji za sve bogatiji repertoar, te nastavak rada s mlađim sekcijama.

FDP / iPazin.net

 

© iPazin.net portal 2001. - 2024.