Vitamini u tabletama štetni a ne korisni

VitaminiVi ih gutate no umjetno proizvedeni vitamini štete zdravlju. Sintetizirani E, A Ili D dokazano povećavaju mogućnost smrti do čak 18 posto. Vitamine uzimajte samo iz hrane.
Uzimanje umjetno proizvedenih vitaminskih sastojaka može ozbiljno ugroziti zdravstveno stanje organizma pokazala su istraživanja međunarodne znanstvene asocijacije, a rezultati su objavljeni u biltenu Američkog medicinskog udruženja.

U istraživanju je učestvovalo oko 250.000 osoba na kojima su vršena testiranja reakcije organizma na umjetno sintetizirane vitamine.

Na ispitivanju je najbolje prošao sintetiziran vitamin C koji nije doprinuo zdravlju ispitanika, ali ga nije ni pogoršao. Vitamin E je povećao rizik smrti za 4%, dok je sintetizirani vitamin A povećao mogućnost smrti za 18%. Veće količine umjetnog vitamina D su pojačale pojavu zgrušavanja krvi kojom se povečava rizik od tromboze.

Znanstvenici su utvrdili kako umjetno napravljeni vitamini ne mogu pomoći čovjeku već mu samo mogu naškoditi te da je vitamine u organizam potrebno unositi isključivo preko prehrambenih proizvoda u kojima sa oni nalaze u prirodnom obliku.

MojDoktor

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.