Vlahov i Balde krivi za smrt iz nehaja

2Odbijajući žalbu drugookrivljenog, Županijski sud u Puli potvrdio je presudu sutkinje Općinskog suda u Puli Vere Glasnović Gjoni kojom su Ivan Vlahov (34) iz Pazina i Filip Balde (34) iz Gračišća proglašeni krivima zbog zloporabe droge i kaznenog djela prouzročenja smrti iz nehaja Gorana Medančića (29) iz Pazina 16. listopada 2010. godine.

Tako je Vlahovu potvrđena jedinstvena osuda na godinu i dva mjeseca zatvora, a Baldeu na godinu i sedam mjeseci zatvora. Krivima su proglašeni jer su spomenutog dana, oko 19 sati, htijući zajedno s Medančićem konzumirati heroin, došli do Pule vozilom kia shuma, te za 220 kuna nabavili drogu. Potom su u vozilu svi uzeli heroin, a pritom su prvo i drugookrivljeni bili svjesni da je Medančić uzeo drogu u alkoholiziranom stanju te da uslijed toga može preminuti.

Kada je Medančić pao u besvjesno stanje nisu zatražili hitnu pomoć, već su ga ostavili samog na stražnjem sjedalu vozila koje su parkirali u krugu bivše vojarne Veli Jože u Pazinu gdje je Medančić uslijed djelovanja kombinacije heroinske smjese, diazepama i alkohola tijekom iste noći preminuo.

Više u tiskanom izdanju Glasa Istre.

glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.