Teška nesreća odnijela dva mlada života u naletu vlaka na automobil

VlakU nedjelju navečer oko 20.15 sati na pružnom prijelazu bez brklje kod sela Švogari poginuli su osamnaestogodišnja djevojka (Ana B.) i 21-godišnji mladić iz okolice Žminja (Matija M.), dok je 21-godišnji vozač sa teškim tjelesnim ozljedama hitno prebačen u pulsku bolnicu.

U trenutku kad su golfom registracijskih oznaka PU 983BK makadamskim putem naišli na pružni prijelaz Švogari, iz nepoznatih se razloga nisu zaustavili, te ih je udario vlak.

O strahovitom udaru svjedoče dijelovi ”golfa” razbacani putem od petstotinjak metara koliko ga je vlak pred i pod sobom gurao. Na mjestu gdje se vlak napokon zaustavio zatekli smo scenu kao iz najgorih horror filmova, a djelatnici policije ni jednom novinaru nisu dozvolili da se mjestu nesreće približi na manje od tridesetak metara.

Na mjesto nesreće izašle su istražna sutkinja Sena Midžić Putigna te državna odvjetnica Mirjana Zenzerović. Očevid je u tijeku i neposredno prije ponoći kad pišemo ovaj članak, a vjerojatno će potrajati do ranih jutarnjih sati.

Na mjestu nesreće skupili su se brojni stanovnici obližnjih zaselaka, no, od njih nismo uspjeli doznati više o identitetu poginulih i ozlijeđenog.

Željeznički prijelaz Švogari obilježen je samo Andrijinim križem i znakom ”Stop” bez svjetlosnih signala, što je sramota ove države i njenih željeznica, obzirom na broj takvih pružnih prijelaza i broj osoba koje godišnje na njima poginu.

Tako je i ovo dvoje mladih ljudi na pragu života platilo danak maćehinskom odnosu države prema Istri, a naročito prema njenim željeznicama. Brojne su pritužbe građana, ali i željezničkih sindikalaca koji su u otvorenom pismu Vladi HR povodom sjednice u Poreču prije nepunih godinu dana pisali kako se Istra lošim putničkim voznim redom sustavno izolira od ostalog dijela Hrvatske, a stalno se spominje izgradnja tunela, isključivo u dnevnopolitičke svrhe.

Parentium

3 komentara na “Teška nesreća odnijela dva mlada života u naletu vlaka na automobil”

  1. cesko_jr napisao:

    Strasno, jednostavno nemoren vjerovat! :( Ana pocivaj u miru… 4e4 06/07

  2. centar napisao:

    Je li taj prijelaz pregledan, npr. kao onaj kod Cerovlja prema Borutu, ili je odmah zavoj? Ako su bili po mraku onda je lakše, ugasiš svijetla i sluškuješ i onda brzo preko. Ima puno opasnih prijelaza, i dovoljan je trenutak nepažnje da dođe do ovoga, nažalost, ali nije fer ni za sve kriviti vlak i HŽ. Meni nije jasno kako su tako skupi uređaji, bar semafor za signalizaciju. Ali mora se uzeti u obzir i koliki je promet i protočnost na nekom prijelazu, jer je definitivno neizvedivo baš svaki prijelaz osigurati bar semaforom, a neki i kroz njega prođu dok svijetli, da pokažu da su “face”.

  3. ivaa napisao:

    Ana…zavajk ćeš ostat s nama… volimo te… Iako su nam te prerano uzeli, sretni smo jer smo te znali…. Tvoj 4.d

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.