Voda na Zarečkom izvrsna za kupanje

Prema posljednjim dobivenim rezultatima ocjene pojedinačnog uzorka, voda za kupanje na Zarečkom krovu je ocijenjena izvrsnom ocjenom.
Vidljivo je da je kvaliteta vode jako promjenjiva, to što je 3.7. kada je uzet uzorak voda bila izvrsna, u konačnici ne mora ništa govoriti o stanju vode danas, kada se objavljuju rezultati. Podržavamo da se voda i dalje testira svakih 15 dana, no apeliramo da se pronađe uzrok zagađenja i trajnije sanira problem kvalitete vode na Potoku.

Prema izvještajima koje smo dobili od Općine Cerovlje gdje je uziman uzorak vode za kupanje sa lokacija u Cerovlju i u Pazinskim Novakima nalazi vode za kupanje su ocjenjeni isto izvrsnom ocjenom.

Sva tri zvješća o ispitivanju možete pogledati ovdje:
http://www.pazin.hr/izvjesce-zavoda-za-javno-zdravstvo-istarske-zupanije-o-uzorkovanju-vode-za-kupanje-na-lokacijama-zarecki-krov-cerovlje-i-pazinski-novaki/

GI NAŠ POTOK

9 komentara na “Voda na Zarečkom izvrsna za kupanje”

 1. pazincica napisao:

  Na Jezercima kade je najvec dice voda ne teče i smrdi. Zamite uzorak tamo

 2. Miro napisao:

  GI Naš Potok se ponaša kao da je to Njihov Potok zato “apeliramo da se pronađe uzrok”, ali i povedu pravne radnje za sve koji prekrše Zakon o vodama, a to se odnosi i na osobe bliske GI Naš potok. Budite vjerodostojni i krenite s riječi na djela.

  1. Mare napisao:

   misliš ovako kako to ti radiš? ;)

   1. farmer krule napisao:

    …slažem se sa miro-m.Pa ako već nemate argumente na njegov komentar,ne trebate ga osobno napadati.

  2. NasPotok napisao:

   U ovom slucaju se zna o cemu i kome se radi, doslo je do greske i nema vece stete. Kada bi pisali prijavu za ovaj slucaj morali bi onda i za desetke ispumpavanja koja su svaki dan na djelu, a to ne vodi rjesenju problema. Prethodne prijave (u zadnjih godinu dana) Hrvatskim vodama, odnosno Vodopravnoj inspekciji su se odnosile na fekalna zagađenja na različitim mjestima za koja još ne znamo niti uzrok niti počinitelja, a ponavljaju se, i želimo da se to čim prije riješi. Prijavu radi prijave, ako misliš da ima smisla šalji sam.

   1. farmer krule napisao:

    i fekalno zagađenje je greška
    i prekomjerno ispumpavanje vode je greška
    i isušivanje jezerca je greška
    iz vašega odgovora iščitavam selektivnost,jer nešto proglašavate bitnim,a nešto manje bitnim,što tumačim,politikantskom politikom pojedinaca

   2. kloklo napisao:

    Ispumpavanje cijelog Jezerca je greška?!!! Halo, ljudi.

 3. goco napisao:

  Da li placaju naknadu za koristenje vode iz potoka oni koji vodu koriste za zalijevanje?

Komentiranje je onemogućeno.

© iPazin.net portal 2001. - 2024.