Vodnjan: 17. svibnja javna predavanja u režiji Infobipa i Microsofta

Umjetna inteligencija, serverless programiranje, monolitski sustavi i mikroservisi neke su od tema prvog istarskog .NET skupa koji 17. svibnja u suradnji s Microsoftom priređuje Infobip na IT kampusu u Vodnjanu.

Predavanja s početkom u 16 sati će problematizirati izazove i prakse .NET-a, široko rasprostranjene grupe Microsoftovih tehnologija koju koriste programeri diljem svijeta, a predstavlja i bitnu komponentu Infobipovog sustava koji mjesečno obrađuje više od šest milijardi poruka.

Predavat će Thomas Cvijanović i Dejan Franković iz Infobipa te Filip Glavota i Tomislav Tipurić iz Microsofta Hrvatska.

Infobipovci će objasniti kako su monolitnu web aplikaciju transformirali u modularni portal na principu mikroservisa. Predavači iz Microsofta će predstaviti najnovija dostignuća u područjima umjetne inteligencije, strojnog učenja i serverlessa. Nakon izlaganja slijedi druženje uz pizzu i piće. Skup će otvoriti suosnivač i tehnički direktor Infobipa Izabel Jelenić.

Sudjelovanje je besplatno, a zbog ograničenog broja mjesta valja se unaprijed registrirati putem linka: https://www.meetup.com/NET-Meetup-Istra/events/250064769/, na kojem se može vidjeti i program. Informacije se može zatražiti i putem [email protected]. U slučaju potrebe, zainteresiranima s riječkog područja će se organizirati i prijevoz do Vodnjana, priopćili su organizatori.

O PREDAVAČIMA

Dejan Franković (Infobip) je stručnjak za arhitekturu softverskih rješenja, s više od sedam godina iskustva u arhitekturi i razvoju aplikacija. Predavač je iz područja nekoliko programskih jezika te jedan od glavnih organizatora zagrebačke znanstveno-fantastične konvencije Sferakon. U Infobipu vodi tim programera koji razvija interne alate za više od 1200 zaposlenika.

Thomas Cvijanović (Infobip) ima više od 20 godina iskustva u arhitekturi i razvoju softvera. Radio je na poslovnim rješenjima za neke od najvećih hrvatskih kompanija kao što su INA, HT, HAC i dr. U slobodno vrijeme voli proučavati novosti iz tehnologije i učiti nove programske jezike.

Tomislav Tipurić (Microsoft) je poznavatelj ekosistema i poslovnih modela zasnovanih na Azureu, Officeu 365 i drugim cloud paradigmama. U Microsoftu je posljednjih devet godina radio s razvojnim i sistemskim inženjerima na implementacijama najnovijih tehnologija. Prethodno je razvijao web aplikacije. Radi kao strateški partner za tehnologiju te gostuje na vodećim poslovnim i IT konferencijama u regiji.

Filip Glavota (Microsoft) je tehnološki entuzijast s fokusom na umjetnu inteligenciju, strojno učenje i izradu inteligentnih aplikacija. Znatiželjni tehnofil otkako zna za sebe, rano je počeo programirati i sudjelovati na natjecanjima, a prije dolaska u Microsoft radio je kao backend developer. Radi kao tehnološki evanđelist za područje srednje i istočene Europe.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.