“Volim Istru” 3. prosinca u dvorani Žatika – nastupaju i pazinski folkloraši

“Volim Istru o Božiću, pružam ruku za tvoju sriću”, naziv je i moto velikog humanitarnog koncerta koji će se 3. prosinca održati u porečkoj sportskoj dvorani Žatika. Koncert organizira Hitan slučaj, pulska udruga za promicanje kulture i znanosti te očuvanje tradicijske baštine, u suradnji s Caritasom Porečke i pulske biskupije kojemu je namijenjen sav prikupljeni iznos.

– Pozivamo sve da nam se pridruže na koncertu i da u božićnom ozračju pokažemo gestu humanosti. Znamo da je kriza i da je svima teško, ali znamo i da postoje oni kojima je pomoć potrebnija nego nama, rekla je Tatjana Tomaić, predsjednica Hitnog slučaja. Podsjetila je na uspjeh lanjskog istoimenog koncerta u Žatiki, koji je okupio veliki broj publike, izvođača iz Istre i njihovih prijatelja iz drugih dijelova Hrvatske, na kojem su uspjeli prikupiti 90 tisuća kuna koje je Caritas podijelio potrebitima te je ovogodišnji koncert nastavak ove suradnje. Tomaić se zahvalila Gradu Poreču, koji je ponovno bez oklijevanja prihvatio ovu inicijativu, te ustupio dvoranu i svu potrebnu infrastrukturu za održavanje koncerta.

U dinamičnom i raznolikom programu publici će se predstaviti dvjestotinjak izvođača, a kao specijalni gosti najavljeni su Tereza Kesovija i tamburaški orkestar Gazde. Publici će se predstaviti i solisti, popularni Rakljanac Serđo Valić u pratnji grupe Magnolija, pulski tenor Zoran Tomaić te porečki pijanist Nikola Kos. Nastupit će i klape Samobor, Lungomare iz Umaga, folklorno društvo iz Pazina, pjevači Folklornog društva Cere, mališani folklorne sekcije KUD-a Savičenta, limena glazba KUD-a Matka Laginje iz Svetog Lovreča, mješoviti pjevački zbor “Joakim Rakovac” iz Poreča i zbor pulske gimnazije Gimnasium. Od pjesnika najavljeni su Slavko Krajcar, Daniel Načinović i Tomislav Milohanić.
Zamjenica gradonačelnika Nadia Štifanić Dobrilović izrazila je zadovoljstvo što će se koncert drugu godinu zaredom održati u Poreču.

– Prošle godine u Žatiku su stigli ljudi iz cijele Istre, radi se o stvarno izuzetnom događanju, koje usto ima i humanitarni karakter. Bilo je lijepo vidjeti okupljene sve generacije na jednom koncertu i nadam se da će i ovaj put građani iz svih krajeva Istre izdvojiti svoje vrijeme i još jednom pokazati takvu atmosferu zajedništva, rekla je dogradonačelnica.

Cijena ulaznice za koncert iznosi 40 kuna, dok djeca i mladi do 18 godina imaju besplatan ulaz. Karte se mogu nabaviti u svim župama u Istri te na dan koncerta na blagajni dvorane.

glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.