Volonteri uklanjali posljedice poplave

Građanska inicijativa Naš potok okupila je u akciji čišćenja Pazinčice pedesetak volontera koji su svojom akcijom nastojali ublažiti posljedice poplave koja je pretprošlog vikenda niz Pazinsku ponornicu odnijela velike količine otpada.

– Bujica je sa sobom iz odlagališta Lakota odnijela velike količine najlona i agrotekstila koji su ostali zapleteni u granama raslinja uz Pazinčicu, kaže Toni Erdfeld iz Građanske inicijative Naš potok, zadovoljan što se njihovom pozivu odazvalo mnogo ljudi, raznih uzrasta, od djeca, mladih pa i onih zrelije dobi.

Svi koji su se odazvali akciji, dodaje Erdfeld, nastoje pomoći da se Pazinčica očisti, ali i pokazati nemoć koju osjećaju kada se dogodi ovakva katastrofa. Volonteri su otpad prikupljen u vreće za smeće odlagali u kontejner kod mosta sv. Jožefa, koji premošćuje Pazinčicu između Pazina i Rijavca. S pazinskim komunalnim poduzećem Usluga dogovoreno je da će oni, kada se kontejner napuni, preuzeti ga i prikupljeno smeće zbrinuti, jer osim najlona i agroteksila volonteri su iz korita Pazinčice iznijeli i ponešto glomaznog metalnog otpada.

Unatoč tomu, nakon akcije, nekolicina volontera samoinicijativno je vreće za smeće napunjene najlonom i agrotekstilom donijelo na središnji Pazinski trg i na obližnjoj zagradi izvjesio parafraziranu pjesmu „Slap“: „Teče i teče/teče Pazinski potok/Što u njemu znači onečišćen vodotok/Gle, jedna mrlja se stvara/I hiljadu šara u bjelinu pretvara/Taj san o Potoku da bi mogao sjati/I tvoja ruka neka ga pomogne prati“: uz potpis „Pazin united“. (Mirjan RIMANIĆ) / Glas Istre

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.