Vox mini populi povodom Dječjeg tjedna

Pod motom „Ljubav djeci prije svega“ Savez DND-a Hrvatske suradnji s DND u gradovima i općinama već više od trideset godina prvi puni tjedan u listopadu organizira Dječji tjedan. Nizom akcija i aktivnosti za djecu i s djecom nastoji se skrenuti pozornost najšire društvene javnosti na položaj djece u društvu. Dječji tjedan započeo je Međunarodnim danom djeteta, u ponedjeljak 01. listopada 2018.

DND Pazin iznimno je aktivna udruga koja osluškuje potrebe djece i roditelja i kreira aktivnosti vodeći se svojom vizijom pod nazivom JER DJECA SU NAŠA BUDUĆNOST.

Tako su i u Dječjem tjednu planirane brojne aktivnosti za djecu i njihove roditelje od radionica, predstava i Vox Mini populi.

Ovim projektom pod nazivom Vox mini populi u Dječjem tjednu organiziraju se rasprave. – „Učiti djecu govoriti u javnosti i pred ostalima njima jača samopouzdanje, a kod odraslih to dovodi do veće tolerancije i poštovanja prema djeci te se jača međugeneracijski dijalog. Na taj način povećava se svijest o željama i potrebama djece. Sve će se prijedloge i poruke raspraviti i na fokus grupi s članovima Odbora vijeća učenika te napisati službeni dopis prema Gradskom vijeću i prema ravnateljici škole. Time učimo djecu da je važno izreći svoje mišljenje, ali je važno i da dobiju povratnu informaciju. Samo uvažavanjem i podržavanjem djeteta možemo odgojiti dijete za vrijednosti– poštenje, razumijevanje i tolerancija, poručila je Tamara Damijanić, predsjednica Društva “Naša djeca” Pazin.

pazin.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.