Vox mini populi u sklopu Dječjeg tjedna

Pod motom „Ljubav djeci prije svega“ Savez DND-u suradnji s DND u gradovima i općinama već više od trideset godina prvi puni tjedan u listopadu organizira Dječji tjedan. Nizom akcija i aktivnosti za djecu i s djecom nastoji se skrenuti pozornost najšire društvene javnosti na položaj djece u društvu. Dječji tjedan započinje „Međunarodnim danom djeteta“ (ponedjeljak – 02.10.2017.prvi dan u Dječjem tjednu).

Društvo “Naša djeca” Pazin djeluje od 1950-ih, a 1995. godine je pod vodstvom predsjednice Đurđe Labinjan upisana u registar udruga Istarske županije.

DND Pazin iznimno je aktivna udruga koja osluškuje potrebe djece i roditelja i kreira aktivnosti vodeći se svojom vizijom pod nazivom JER DJECA SU NAŠA BUDUĆNOST.

Tako su i u Dječjem tjednu planirane brojne aktivnosti za djecu i njihove roditelje od radionica, predstava i Vox Mini populi .

Ovim projektom pod nazivom Vox mini populi u Dječjem tjednu organiziraju se rasprave. – „Učiti djecu govoriti u javnosti i pred ostalima njima jača samopouzdanje, a kod odraslih to dovodi do veće tolerancije i poštovanja prema djeci te se jača međugeneracijski dijalog. Na taj način povećava se svijest o željama i potrebama djece. Naša je želja oformiti Dječji forum, kako bi mogli raspravljati o njima važnim temama, a onda kroz vrijeme i Dječje vijeće kako bi mogli promovirati svoje ideje. Samo uvažavanjem i podržavanjem djeteta možemo odgojiti dijete za vrijednosti– poštenje, razumijevanje i tolerancija, poručila je Tamara Damijanić, predsjednica Društva “Naša djeca” Pazin.

Poruke djece odraslima

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.