Vozači, oprez! Moguća poledica na cestama u unutrašnjosti Istre

PoledicaIz Policijske uprave istarske upozoravaju da se prema vremenskoj prognozi u slijedećih nekoliko dana očekuju se nepovoljni vremenski uvjeti za vožnju, prije svega zbog kiše i sumaglice te niskih temperatura oko ledišta koja će se pojaviti posebice u unutrašnjosti Istre. U takvim uvjetima opreznije treba voziti po mokrim i skliskim kolnicima, a brzinu kretanja potrebno je prilagoditi uvjetima na cesti zbog moguće pojave poledice na kolniku u noćnim i ranojutarnjim satima, posebice na pojedinim dijelovima cesta kao što su usjeci, mostovi, podvožnjaci, zavoji itd.

Policija upozorava da je način vožnje potrebno prilagoditi uvjetima na cesti te pripremiti motorno vozilo za zimske uvjete vožnje i nabaviti zimsku opremu. Obavezno provjerite stanje guma (zimske gume ili ljetne gume s utorima od 4 mm) i tlaka u njima, jer zrak u gumama na niskim temperaturama smanjuje volumen. Valja pripaziti i na antifriz, akumulator, kočnice te tekućinu za čišćenje stakala, provjerite da li imate lance za snijeg koji se moraju nalaziti u vozilu pripravne za postavljanje na pogonske kotače ako zatreba, tj. ako su proglašeni zimski uvjeti na cestama.

Jutros su se temperature u unutrašnjosti Istre spustile ispod ništice. Na Pazinštini se temperatura zraka spustila do -2 °C, a na tom području je mraz zabijelio dijelove livada.

barkun.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.