Vozači oprez za vikend niske temperature – moguća poledica!

Prema najavama meteorologa za vikend se očekuju niske temperature zraka posebice u noćnim i rano jutarnjim satima, stoga Policijska uprava istarska poziva vozače na oprez.

Zbog temperaturnih razlika koje se javljaju na cestama u unutrašnjosti Istre izraženija je mogućnost pojave poledice u odnosu na priobalje, posebice na mostovima, vijaduktima, cestovnim usjecima, zbog toga na tim mjestima treba biti još oprezniji tijekom vožnje.

Zbog niskih temperatura zraka i kolnika moguća je pojava iznenadne poledice, stoga, tijekom vožnje treba voditi računa, da se u takvim uvjetima mijenjaju i uvjeti vožnje odnosno vožnju treba prilagodi stanju i uvjetima na cestama, preglednosti, smanjiti brzinu kretanja, povećati sigurnosni razmak između vozila, kako ne bi došlo do proklizavanja vozila i štetnih posljedica- prometnih nesreća.

Ako krećete na put u gorske krajeve isto ne činite bez zimske opreme, koju čine ; Zimske gume (M+S) na svim kotačima ili ljetne gume s najmanjom dubinom profila od 4 mm i lanci za snijeg pripravni za postavljanje na pogonske kotače, te se informirajte o stanju i prohodnosti cesta.

Novčanom kaznom u iznosu od 700,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač ako upravlja vozilom bez zimske opreme, te će biti isključen iz prometa.

istarska.policija.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.