Vrijeme za stvaranje novih znanja i iskustava nije namijenjeno samo učenicima

U Pazinu se u petak, 18. Ožujka 2016. u prostoru Društva Naša djeca održalo prvo predavanje pod organizacijom nedavno osnovanog Centra za mlade Alarm iz Pazina. Ulogu predavača ovog je puta imala Doris Velan, inače pedagoginja, ali u svojoj okolici poznata i po sudjelovanju u raznim projektima diljem Europe i šire.

Naime, Velan je zainteresiranima predstavila mogućnosti koje nudi sam Erasmus, te podijelila svoja zanimljiva iskustva iz Portugala, Italije, Turske, Gruzije, Litve koje su samo neke od država koje je posjetila zahvaljujući ovoj organizaciji koja potiče mlade na aktivizam u svojoj zajednici i šire. Kako i sama kaže, kroz ovakva iskustva čovjek upoznaje sam sebe i upušta se u situacije na koje u svojoj uobičajenoj okolini nikad ne bi ni pomislio. Također, takvi projekti smatraju se idealnima za upoznavanje drugih kultura i običaja, sklapanje novih prijateljstva i stvaranje iskustava, te su jedan od jeftinijih načina putovanja.

Osim toga, Velan je naglasila i kako ovakvi projekti nisu namijenjeni samo studentima, odnosno učenicima, već su oni dostupni široj zajednici, što znači da se na projekte može prijaviti bilo tko.

„Erasmus-zabava, znanje i iskustvo“ prvo je predavanje u sklopu niza predavanja „Stani da ti rečen o…“ koje će organizirati već spomenuti Centar za mlade Alarm. Nakon ovog neslužbenog „otvaranja“, Centar ima u planu organizirati mnoge zanimljive večeri, a prva koja slijedi jest večer dokumentarnih filmova.

Alarm / iPazin.net

© iPazin.net portal 2001. - 2024.