„Vuna glavu čuva 4“

Društvo likovnih stvaratelja Pazin s dolaskom zime i ove godine predstavlja stvaralaštvo svog člana Daria Brajkovića na izložbi „Vuna glavu čuva 4“. Dario se predstavlja sa svoja dva hobija, pletenjem i fotografijom.

Šareno, veselo, toplo i mekano odlike su maštovitih pletenih modnih dodataka za predstojeće zimske dane. Izložene su brojne kape, šalovi, rukavice, pončoi i ostale ručno i strojno pletene sitnice koje će mnogima zimu učiniti toplijom i vedrijom.

I ove je godine nastavljena vrlo dobra suradnja s Dječjim vrtićem Olga Ban Pazin. U projekt su ove godine uključeni mališani odgojne skupine „Iglice“, polaznici područnog vrtića Tinjan, zajedno sa svojim tetama Eminom, Nevenkom i Danijelom. Djeca su upoznata s vunom kao osnovnim materijalom za pletenje, njenim dobivanjem i obradom, a okušala su se i u pletenju te isplela svoje prve očice. Stariji polaznici skupine „Iglice“ dizajnirali su vlastitu kapu, koje je potom Dario ispleo, a rezultat ove suradnje moći će se vidjeti na maloj modnoj reviji na otvorenju izložbe.

U drugom dijelu izložbe Dario predstavlja svoj drugi hobi-fotografiju, a izložene su fotografije snimljene ovog ljeta u Toscani pod nazivom „Ljeto u Toscani“.

Otvorenje izložbe „Vuna glavu čuva 4“ održati će se u četvrtak, 28. studenog 2019. u 18 sati, a moći će se razgledati do 7. prosinca radnim danom od 10-12 i 17-19 sati, subotom od 10-13 sati.

Posljednjeg dana izložbe, u subotu 7. prosinca organizira se humanitarno pletenje za beskućnike #upletimose u organizaciji zagrebačke udruge Ozana. Nadamo se velikom odazivu svih ljubitelja pletenja kao i onih koji će to postati. (info: Dario 98762671)

Projekt „Vuna glavu čuva 4“ koji je sufinancirao Grad Pazin provelo je Društvo likovnih stvaratelja Pazin u partnerstvu s Dječjim vrtićem Olga Ban Pazin.

 

DLS Pazin

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.